Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović doputovala je u subotu u Soči gdje će navečer službeno nazočiti utakmici četvrtfinala na Svjetskom nogometnom prvenstvu Hrvatska-Rusija i sastati se s ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevom. Grabar-Kitarović je najavila da će njezin bilateralni susret s Medvedevom, koji će se održati prije utakmice, većinom biti usredotočen na gospodarske teme te da posebno želi s njim razgovarati o pitanju Agrokora.

“Ono što želimo nakon ove nagodbe, za koju se nadam da će ići sve u redu, da se Agrokor ne samo digne na noge nego da bude onako kako su mi obećali predstavnici u budućoj upravi Agrokora, da to bude jedna od najboljih europskih kompanija koja će se temeljiti na izvozu, da se svi vjerovnici svi dobavljači, od Belja do svih ostalih,  da se i oni guraju, da se guraju njihovi proizvodi posebno izvoz ovdje u Rusiji. Vjerujem da tu možemo naći svoje tržište i u okviru režima sankcija koji postoji”, rekla je predsjednica u izjavi za novinare po dolasku u Soči.

Kazala je kako je puno toga odrađeno od njezinog posljednjeg posjeta i sastanka s predsjednikom Vladimirom Putinom u Sočiju te susreta s premijerom Medvedevom u Moskvi u listopadu prošle godine.

“Riješili smo na političkoj razini pitanje zagađenja zraka u Slavonskom Brodu iz rafinerije u Bosanskom Brodu. Ruska strana se apsolutno obvezala učiniti sve što je potrebno. Sad je na Croduxu, na ruskom partneru i partneru iz Republike Srpske da to provedu u djelo”.

Također je rekla da je u međuvremeno riješeno i pitanje ruskog kulturnog centra, pitanje remonta helikoptera kao i sve ostalo što je bilo tema prošlog razgovora. Hrvatska predsjednica pridružit će se večeras ruskom premijeru u VIP loži. Na Svjetsko nogometno prvenstvo pozvao ju je predsjednik Putin, a poziv za Soči ponovilo je nekoliko ruskih dužnosnika kao i notom ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov. Obzirom na to da Hrvatska igra sa zemljom domaćinom predsjednica je prihvatila poziv te će službeno nazočiti utakmici. 


IZVOR kliknite ovdje

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here