gospin_dolac_imotski1108.jpg

Na jučerašnjem sastanku održanom između čelnika Grada Imotskog i uprave  NK „Imotskog" postignut je dugo očekivan dogovor između ovih dviju strana.

Naime, na sastanku je dogovoreno da će Grad  godišnje pomagati  NK„Imotski"  s ukupno 2.000.000,00 kn. Dio tih sredstava bi bio u novcu, dio posredno isplaćen kroz održavanje Gradskog stadiona „Gospin Dolac", dok bi ostatak bio u adaptaciji te stavljanju u funkciju i održavanju igrališta „Rašeljka" u Gornjim Vinjanima. Ipak, najvažnije je naglasiti da je dogovorena izgradnja istočne tribine, rasvjete te krovišta na „Gospinu Docu". Idejni projekt za krovište i za rasvjetu će biti gotov kroz par dana te se u skoro vrijeme, kroz nekih 15-tak dana  očekuje i raspisivanje natječaja za izgradnju.

Grad Imotski je također obećao da će pomoći Klubu u dovođenju novih sponzora. NK „Imotski"  bi ovime stekao sportske i infrastrukturne uvjete za dobivanje licence za natjecanje ne samo u 2. HNL već i za natjecanje u 1.HNL.

Izgradnjom svega navedenog dobili bi se napokon i uvjeti za adekvatan razvoj djece i mlađih uzrasta NK „Imotskog" što bi u budućnosti trebalo rezultirati time da samo jezgro prve momčadi čine igrači iz podmlatka NK „Imotskog".

Istaknuta je nada obiju strana  se da će adaptacija „Rašeljke" omogućiti animaciju još većeg broja djece nego je to sada moguće zbog nedostatka najosnovnijih uvjeta za rad.

Završetkom  „Gospinog Doca" stadion bi napokon trebao postati ponos Imotskog i cijele Krajine.

Tekst: NK Imotski
Foto: B. Boban

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here