Grad Imotski - zgrada poglavarstvaNakon tri mjeseca od lokalnih izbora održana je prva radna sjednica Gradskog vijeća (na prvoj se konstituiralo vijeće, druga je bila svečana povodom Dana grada). Prvo preliminarno financijsko izvješće o stanju grada je blago rečeno šokantno. Grad Imotski dužan je preko 50 milijuna kuna – javljaju na svojim facebook profilima Ivica Kukavica i Maja Vican Markota. 

IVICA KUKAVICA: UDARNA VIJEST – DUG GRADA IMOTSKOG 50 MILIJUNA KUNA

Nažalost, obistinile su se naše slutnje da je grad Imotski u financijskim problemima, ali da je dug veći od 50 milijuna kuna nismo mogli sanjati niti u najgorim noćnim morama. Sinošnja sjednica Gradskog vijeća grada Imotskog i njegovo vodstvo su potvrdili, DUG GRADA IMOTSKOG JE PREKO 50 MILIJUNA KUNA.

Ne može se ne postaviti pitanje kako grad može biti dužan tolike novce, a istodobno izgleda kao Černobil nakon nuklearne katastrofe. Svatko realan i normalan će postaviti pitanje:”TKO JE ZAVRŠIO U ZATVORU ZBOG NESTALIH 50 MILIJUNA KUNA?”.

Apeliramo na nadležne institucije da uđu u trag nestalih 50 milijuna kuna i da procesuiraju odgovorne osobe, te da te osobe na odgovarajući način budu kažnjene. Odgovornost za utvrđivanje istine leži i na sadašnjem gradonačelniku Ivanu Budaliću koji je najavio transparentno i zakonito upravljanje gradom.

Želimo istinu, pravdu i odgovore gdje je 50 milijuna kuna dok nam penzioneri kopaju po kontejnerima, a mladost kopa po Njemačkoj. Pozivamo sve nadležne institucije da naprave ono za što su plaćene – napisao je Ivica Kukavica na svom facebook profilu.

MAJA VICAN MARKOTA: GRAD JE U DUGOVIMA, CRNO NAM SE PIŠE

Nakon 2 sata i 45 minuta završila je 3. sjednica Gradskog vijeća Grada Imotskog. Kao vaša (oporbena) vijećnica nemam dobre vijesti. Grad je u užasnom dugu, što znači da nema ništa ni od povlačenja sredstava iz EU fondova i da nam se crno piše.
Borili smo se večeras (između ostalog) dokazati da bi sjednice trebale imati video ili audio zapis i da bi trebao biti javno dostupan. Ali bit će teško to ostvariti. Pitanja stotinu i sve to pada u vodu kod preliminarnog financijskog izvješća.

Drugim riječima – nema nam pomoći – Vaša ogorčena vijećnica; stoji u objavi Maje Vican Markota.