Gradonačelnik Imotskog pozvao na racionalno korištenje vode

Gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić pozvao je sve sugrađane na racionalno korištenje vode u navodnjavanju poljoprivrednih površina u Imotskom polju.

Gradonačelnik se Imoćanima obratio priopćenjem koje prenosimo u cijelost.

Poštovani sugrađani, dužnost mi je, kao gradonačelniku Imotskoga, s obzirom na iznimno tešku hidrološku situaciju, obratiti vam se sa zamolbom za racionalno korištenje vode u vodonatapnom sustavu za poljoprivredne površine u Imotskom polju.

Apeliram, prije svega, na uklanjanje ilegalno postavljenih zapreka koje onemogućavaju dotok vode do poljoprivrednih površina koje su najudaljenije od akumulacije Ričice i rijeke Vrljike. U razgovoru sa stručnjacima iz Hrvatskih voda doznao sam da se najveći problemi stvaraju zbog gore spomenutih zapreka i zbog ilegalno napravljenih rupa u betonskom dijelu kanala.

Stoga vas pozivam da prilikom natapanja poljoprivrednih površina koristite pumpe za vodu, kako bi se ona ravnomjerno raspodijelila cijelom dužinom vodonatapnoga kanala. Pridržavanje ovih uputa jedini je jamac stabilnosti natapanja, pa vas molim da svi napravimo ono što je u našoj mogućnosti kako bi posljedice ove, iznimno sušne godine, bile što manje, poručio je gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić.