Imotski gradonačelnik Ivan Budalić
Imotski gradonačelnik Ivan Budalić | Foto: Branimir Boban / CROPIX

Imotski gradonačelnik Ivan Budalić poslao nam je očitovanje na medijski članak kojeg smo objavili prije nekoliko dana: IMOTSKI Protiv gradonačelnika Ivana Budalića pokrenut postupak utvrđivanja sukoba interesa.

Njegovo očitovanje prenosimo u cijelosti te pozdravljamo transparentnost koju ovim potezom čini gradonačelnik Ivan Budalić.

PREDMET: Očitovanje na medijski članak

“Žao mi je zbog ove zbrke koja je nastala zbog podataka koje sam ja osobno uredno prijavio i evidentirao. Nažalost, kako do sada nisam poslovao s javnom upravom te kako se uopće ne otvara potreba poslovanja javne uprave s dućanom boja i lakova, previdio sam da će mjesto prokurista biti u sukobu s mojom dužnosničkom ulogom te da bi se mogao naći u sukobu interesa.

Moja namjera nije bila nešto prikriti jer sam samoinicijativno dostavio sve podatke i informacije.  Nažalost, došlo je do nesporazuma i na institucijama je da rade svoj posao, ali mislim da bi primarno trebali upozoravati na eventualne nepravilnosti i neispravnosti. U ovom slučaju je došlo do slučajne povrede jer sam navedene podatke prijavio upravo ja, stoga smatram da bi upozorenje i pravovremena informacija bili korisni u obavljanju javnih dužnosti.

Sukob interesa birokratski je definiran te ne znaju svi da je dućan s bojama i lakovima u sukobu s gradonačelničkom dužnosti. Ovo je važno upozorenje i informacija važna za daljnje, što bolje obavljanje dužnosti gradonačelnika i služenja narodu. Ono što će biti moja misija u narednom razdoblju, upravo zbog ovog iskustva, je apelirati nadležne institucije i udruženja da rade monitoring i ukazuju na nepravilnosti i propuste.

Osobno ću apelirati Udruzi gradova da nadzire i upozorava na sve probleme i propuste, pogotovo kada je u pitanju nenamjerna povreda pravilnika i kada ne postoji mogućnost sukoba interesa.

S poštovanjem,
Gradonačelnik Grada Imotskog Ivan Budalić
Imotski, 26.lipnja 2018. godine”

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here