Saborski zastupnik SDP-a Mario Habek smatra da su unutarstranački izbori za predsjednika varaždinske županijske organizacije, na kojima je tijesno pobijedila Barbara Antolić Vupora, lažirani.

– SDP Varaždinske županije dobio je novo vodstvo, neću reći voljom većine, jer bi to značilo da su izbori prošli demokratski i korektno, kako što smo svi u SDP-u i očekivali. Na proteklim unutarstranačkim izborima svjedočili smo duboko kompromitiranom i lažiranom činu. Svoje političke protivnike iz drugih stranaka prozivali smo za namještanje izbora, za kršenje etičkih načela društva, nemoral, za čitav niz loših poteza koje čine i na taj način štete cjelokupnom društvu i državu vuku prema samom dnu, a sada smo mi u SDP-u kompromitirali sami sebe. Danas se sramim pred tim istim društvom, pred svojim stranačkim kolegama koji su u većini pošteni ljudi, jer smo toliko toga lošeg za što smo optuživali druge, unijeli u naš SDP – istaknuo je u priopćenju Habek, dosadašnji predsjednik ŽO-a.

Donošenjem odluke da pravo glasa imaju samo članovi koji ne duguju članarinu, smatra Habek, brojnim njegovim kolegama oduzeto je pravo glasa na izborima, čak i članovima koji su stvarali SDP.

 – Time je u pitanje doveden i legitimitet izbora, ako na njima glasa samo dio članstva, kako možemo reći da je čelna osoba Županijske organizacije izabrana voljom većine? Hoće li plaćena članarina biti uvjet i kad će za sljedeći ciklus izbora trebati stajati na štandovima, razgovarati sa simpatizerima, lijepiti plakate, motivirati građane da nam daju svoj glas? Čisto sumnjam u to – nastavio je Habek koji tvrdi da je izborni proces u nekoliko organizacija bio izmanipuliran do krajnjih granica, u čemu vidi i ulogu nekadašnjeg predsjednika ŽO-a Miroslava Korenike, koji je zbog kršenja statuta SDP-a i nanošenja štete stranci 2010. jednoglasno izbačen iz SDP-a.

– Kroz svoju tadašnju potpredsjednicu, a danas predsjednicu ŽO SDP-a i svoju prijateljicu Barbaru Antolić Vupora, Korenika očito vidi povratak na političku scenu, što je potpuno jasno iz nebrojenih komentara s društvenih mreža, u kojima joj je tijekom čitave kampanje davao podršku i sipao gorčinu po svima koji su 2010. stali iza odluke o njegovom isključenju. Korenika se pokušava dići iz političkog pepela, iako njegovi nastupi više podsjećaju na plakanje djeteta kad mu oduzmete najdražu igračku – navodi Habek i zaključuje: “izbore koji su iza nas smatram lažiranim, ne priznajem niti ću priznati njihov legitimitet“.

HDZ se oporavio, Živi zid zaustavio je rast, a SDP je stabilan


IZVOR kliknite ovdje

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here