harmonia_deutchland.jpgU proslavi Dana grada Imotskog, vrhunskim muziciranjem na središnjem imotskom trgu sudjelovali su i članovi puhačkog orkestra Harmonia iz njemačkoga grada Holsthuma, koji su na taj način uzvratili posjet svojim kolegama iz Hrvatskog puhačkog orkestra Gradske glazbe Imotski.
Skladbama njemačkih autora i poznatih majstora svjetskog rocka, te na kraju za ovu priliku posebno uvježbanim marševima dalmatinskog folklora, Nijemci su digli na noge oko 5000 Imoćana i njihovih gostiju. Darove zahvale uručio je predsjednik imotske Glazbe Marko Brečić.
Također, u amfiteatru zavjetne crkvice Gospe od Anđela, podno stare imotske utvrde Topana, članovi HKUD Imotski, zajedno s Mandolinskim orkestrom Imotski, klapom Imotski, te Imoćanima koji žive i rade u Zagrebu, izveli su dvosatni program. Vrhunac druženja više od 500 Imoćana bio je komad Turisti u Imotskom, u izvođenju Marije Kukulj, Brace Zena, Velimira Ćosića i Zorana Mustapića. Svoje humorom prožete napise čitao je imotski Zagrepčanin Borislav Pervan, a otvorena je i izložba imotskog novinara Velimira Ćosića Varuške face s 40 fotografija u boji. Večer uz imotske rafiole, kako su organizatori nazvali to druženje, završena je upravo degustacijom rafiola domaćica i tvrtke Dujmex, kao i degustacijom vina vinogradara i saborskog zastupnika Ante Grabovca.

Piše: Braco Ćosić

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here