‘HDZ nije braću Ðuzel proglasio švercerima’

djuzel_vIzvor: Jutarnji list
Piše:
V. Bekavac-Šuvar
Foto: Ivica Radoš

IMOTSKI – Ante Ðuzel, gradonačelnik Imotskoga, i njegov brat Željko, član Županijskog poglavarstva i bliski suradnik župana Sanadera, u odgovoru na medijske natpise u kojima su proglašeni švercerima duhana i alkoholnih pića, u cijelu priču
{sidebar id=4} uvlače lokalni HDZ, ali i samog premijera Ivu Sanadera.

Ðuzeli tvrde da su lažno označeni kao bivši krijumčari alkoholnih pića i duhana.

HDZ s podmetanjima i blaćenjem Ðuzela nema nikakve veze. To su njihove osobne stvari s kojima HDZ nema ništa. Ne postoje nikakvi valjani dokazi ni argumenti da iza svega ovoga stoje ni lokalni HDZ ni središnjica u Zagrebu – rekao je danas Marijan Bekavac, predsjednik GO HDZ-a Imotskog i saborski zastupnik. Na naš upit, o tvrdnji Ðuzelovih kako HSP dobiva sve više na rejtingu u Dalmaciji, te da je sve usmjereno na predizbornu kampanju, Bekavac ima zanimljiv odgovor.

– A zašto ne bismo postavili tezu da je ovo prvenstveno borba unutar HSP-a, poglavito u Županiji, za dobivanje boljih pozicija na stranačkoj listi u izbornoj jedinici pred skore parlamentarne izbore. Zašto stoga upletati HDZ? Uvijek sam bio na raspolaganju gradskim vlastima i stojim i dalje na pripomoći oko realizacije svih vitalnih projekata važnih za razvoj grada Imotskog. Ova podmetanja na žalost nikome ne služe, a ponajmanje građanima ovog grada – tvrdi Marijan Bekavac.

Topić: Nisam minirao lokal

Uz HDZ, braća Ðuzel, za svoj loš imidž i prozivanje preko medija okrivljuju i Leonarda Topića koji je pravomoćno osuđen zbog miniranja njihova lokala Venecija 1996. Od kada se otvorila afera Ðuzel, prvi je put za Jutarnji list izjavu dao i sam Leonardo Topić koji, kako kaže, nije koncesionar Radio Imotskog, već samo zaposlenik lokalne radiopostaje.

– Braću Ðuzel ne blati Radio Imotski, nego rođeni brat Marko Ðuzel i mnogi drugi Imoćani. Što se tiče miniranja Venecije, ljudi u Imotskom znaju da ja to nisam napravio i da su mi to smjestila upravo braća Ðuzel. Bez obzira na zlo koje su mi napravili, nikada nisam koristio Radio Imotski za razračunavanje s njima, no da ću se osobno boriti za ponavljanje postupka za miniranje Venecije i dokazivanje istine, u to nema sumnje – rekao je Topić.     (V. B. Š.)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here