Mlada HDZ-ova načelnica Anita Nosić (30) kupila je subvencionirani stan za koji joj država plaća pola rate premda živi u vili s bazenom u svojoj općini Lovreć kod Imotskog.

Da stvar bude zanimljivija, ona je jedna od četiri žene zbog kojih je DORH bio otvorio istragu protiv drugog čovjeka HDZ-a Milijana Brkića i njegova brata Joze, otkriva 24sata.

Sumnjičilo ih se su ih da su im nezakonito presretali komunikaciju, ali na kraju je DORH odustao od optužnice jer se niti jedna od četiri žene nije smatrala oštećenom.

Anita Nosić je prije dvije godine dobila subvencionirani kredit i kupila stan od 50-ak kvadrata u susjedstvu Milijana Brkića. Podigla je kredit od 80.000 eura i mjesečno plaća 3500 kuna, a država joj podmiruje 1800 kuna.

ŠTROMAR: OVO JE ZLOUPORABA

Mlada načelnica, međutim, nije prijavljena u tom stanu, a to je glavni uvjet APN-a da se dobije subvencija za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji. Za 24sata tumači kako je stan kupila zbog poslovnih odlazaka u Zagreb,

Ministar graditeljstva Predrag Štromar (HNS) tvrdi kako je u ovom slučaju sigurno riječ o zlouporabi.

“Mene ovakve stvari šokiraju i neću dopustiti da se zloupotrebljava mjera kojoj jedini cilj mora biti pomoći mladima da lakše dođu do svog doma”, poručuje Štromar.

Izvor: Danica.hr

Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here