HDZ: Postavljanje transparenta u Imotskom naručio je SDP!

kosor_imotski27-231011Županijski odbor HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije reagirao je na uklanjanje transparenta “Vratite ukradeno!” i pritvaranje petorice članova Udruge mladih Imotski neposredno prije dolaska premijerke Jadranke Kosor u Imotski. Ukratko, za sve su im krivi mediji koji su napuhali situaciju oko uhićenja mladića, a zanemarili događaj otvaranja dvorane glazbene škole “Fra Ivana Glibotića”.

– Nezadovoljni smo informacijama koje su se iznijele u medijima te je tako transparent dobio primarni značaj umjesto da pažnja medija bude prvenstveno posvećena važnom projektu otvaranja dvorane glazbene škole u koji su uložena znatna sredstva. Pogotovo, kad se uzme u obzir da je riječ o školi u kojoj se obrazuju djeca koja će danas, sutra biti članovi Limene glazbe Imotski koja je ostvarila zapažen europski uspjeh – kazao je župan Ante Sanader.

Imotski gradonačelnik Ante Đuzel zaključio je kako je postavljanje transparenta naručio SDP, a li nije znao objasniti kako je došao do tog zaključka. Pomogao mu je Josip Lešina, načelnik Runovića.

– Pa nedavno je kod nas bio predsjednik Ivo Josipović, pa zašto tada nisu postavili transparent? Zar tada nisu bili nezadovoljni?! Osim toga, ovo nije prvi put da se ova trojica mladića iskazuju nezadovoljstvo. Prosvjed na Kozjačiću započeo je nakon što su oporbene stranke imale presicu na smetlištu, a ta trojica mladića bili su među prosvjednicima – rekao je Lešina.

Hadezeovci nisu htjeli komentirati postupak policije koja je članove Udruge mladih Imotski pustila iz postaje odmah nakon što je premijerka napustila Imotski. Iako su samo jednog prijavili zbog narušavanja reda i mira, a još dvojicu zato što nisu imali osobnu iskaznicu, Ante Đuzel, je mladiće optužio i za provalu.

– Oni su provalili u zgardu koja je vlasništvu Ministarstva financija kako bi mogli postaviti transparent. Radnice Trimota dobile su sedam plaća i dočekale su premijerku. Imotski nije grad slučaj i u Imotskoj krajini se unatoč krizi događaju pozitivne stvari. Na to je trebalo staviti naglasak – zaključio je Đuzel.

INES BRAJEVIĆ / Dalmacija news


Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here