poglavarstvo imotskiDevet vijećnika HDZ-a i osam članova oporbe čini Gradsko Vijeće Imotskog, stoga je izostanak jednog vijećnika sa sjednice Gradskog vijeća neobična pat-pozicija. Tako se bar pokazalo u slučaju HDZ-a. Naime, na posljednjoj sjednici Vijeća vladajući HDZ, zbog izostanka jednoga vijećnika, ostao je sa samo njih osam, javlja Slobodna Dalmacija.

Budući da je osam i ukupan broj oporbe, na pojedine točke dnevnog reda nije bilo moguće donijeti odluku jer su i aktualna vlast i opozicija imali po osam ruku u zraku. Nakon završetka sjednice, Nezavisna lista Ivice Kukavice i lokalni zastupnici s liste “Mi za IM” nisu propustili o tome izvijestiti širu javnost pa su poslali priopćenje.

“HDZ na sjednici Vijeća prvi put nije imao većinu. Kao konstruktivna oporba, a vodeći računa o važnosti pojedinih točaka (inspekcija je naložila donošenje odluka koje vladajući godinama propuštaju), odlučili smo da se sjednica održi. Premda smo, kao oporba, predlagali pomoć malim gospodarstvenicima kroz oslobađanje lokalnih davanja do kraja godine zbog pogođenosti koronavirusom, vladajući su naš prijedlog odbili.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here