Šira javnost je Helenu imala priliku upoznati prošle godine kad je nastupila na Supertalentu

Njeno ime je Helena Gudelj, ima 24 godine, dolazi iz Imotskog te ima glas, ma zapravo glaščinu koja obara s nogu, a to nimalo ne čudi jer uskoro završava diplomski studij na Umjetničkoj akademiji u Splitu, smjer glazbena pedagogija! Cijelo svoje djetinjstvo provela je pjevajući po različitim festivalima i u zboru, ali pjevanjem kao profesijom i poslom od kojeg zarađuje, započela je s 18 godina.

Šira javnost ju je imala priliku upoznati prošle godine kad je nastupila na Supertalentu gdje nije ostavila ravnodušnim ni žiri ni gledatelje, a na Supertalent prijavila se, priznaje, najviše zbog publiciteta, ali to nije jedini razlog…

– Smatram da je takav jedan show najbolja “besplatna” promidžba koju netko može dobiti, budući da već dugo godina aktivno pjevam s bendovima, ali želim korak dalje napraviti u svojoj karijeri, odnosno da pjevam pod svojim imenom i imam autorske pjesme i na taj način sam se odlučila pokazati javnosti. Također, prijavila sam se iz čiste znatiželje. Htjela sam doživjeti pjevanje pred malim ekranima i testirati samu sebe i svoje sposobnosti kako u pjevanju tako i u scenskom nastupu. – kaže nam Helena.

Nas je zanimalo što se u njenom životu promijenilo nakon natjecanja na Supertaletu.

– Ništa značajno, ali definitivno je puno više poslovnih ponuda bilo nakon Supertalenta  i puno je veći opseg ljudi koji željno iščekuju moje koncerte i snimke na YouTube-u. Također,  stekla sam neko novo iskustvo u pjevanju koje ne bih stekla bez Supertalenta – pjevanje na gažama i pjevanje na televiziji je skroz drugačije. – kaže.

Inače, Helena je pjevačica glazbenog sastava „HDD trio“ s kojim nastupa na raznim eventima, a nastupaju po cijeloj Hrvatskoj, ali i u inozemstvu te nas uopće nije iznenadilo da će ovo ljeto raditi punom parom.

– Repertoar nam se sastoji od jazza, popa, funk-a, rock-a do countryja, ovisno o potrebama onih koji nas bookiraju, ali ponekad dodamo i domaći repertoar, koliko ga već treba.  Za sada imamo dogovorene gaže po Hrvatskoj, Crnoj Gori, Austriji te mi je želj imati što više nastupa po inozemstvu. Uglavnom, posla ne nedostaje, nažalost puno angažmana moram i odbijati zbog nedostatka vremena. – kaže nam Helena.

Radi na vlastitim pjesmama

Trenutno radi na vlastitim pjesmama uz pomoć svog brata, Ante Gudelja, profesora glazbenog.

– Jedna je pjesma snimljena i radim na drugima, ali još ću pričekati određeno vrijeme. Zaista, prvo što želim je riješiti fakultetske obaveze pa si onda dam još vremena da naučim što bolje pisati pjesme i tekstove jer mi je velika želja da jednog dana budem kantautorica. Želim u svojim pjesmama podijeliti svoja razmišljanja i emocije, radije nego da mi sve napiše netko drugi. – kaže.

Pohvala Tereze Kesovije

Helena je nedavno objavila cover „Moja posljednja i prva ljubavi“ Tereze Kesovije, osim što je privukla veliki broj lajkova i komentara, ono što ju je istinski razveselilo jest to da je Tereza na svoju Facebook stranicu taj isti cover podijelila sa svojim obožavateljima te je javno pohvalila.

– Ajme toliko sam bila vesela! Ipak je Tereza jedna pjevačica iznimnih vokalnih sposobnosti i velik mi je kompliment kada takva diva prepozna moj rad i još ga pohvali pred svim svojim fanovima na Facebook-u. – veselo će Helena.

I za kraj, gdje se Helena vidi za 5 godina?

Za pet godina, za sada vidim dvije opcije – ili ću ustrajati u stvaranju vlastitih pjesama i osvajanju hrvatske publike ili ću predavati glazbeni u školi – ili jedno i drugo. 🙂

Doduše, ne žurim se s ulaskom na glazbenu scenu, polako pišem svoje pjesme u suradnji s mojim bratom, Antom Gudeljem, pa kad se riješim obveza (fakultet) posvetit ću se izričito pjevanju i stvaranju autorske glazbe te na probijanju na hrvatsko tržište. – zaključila je.

Dalmacijanews.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here