Dana 26. lipnja u 12,05 sati preko Centra 112 zatražena je pomoć od dvoje poljskih turista koji su krenuli iz Podgore – Čaklje na planinarenje gdje ne postoji nikakva planinarska staza.

Na teren je izišlo jedanaest gorskih spašavatelja sa dva terenska vozila koji su unesrećenog pronašli na predjelu Stupica na nadmorskoj visini od 420 metara. Od dvoje turista jedan je zbog opasnog terena i straha ostao nepomično ležati na strmom siparu te je zatražena pomoć kako bi se sigurno popeo na cestu.

Nakon spusta i pristupa unesrećenm utvrđeno da nema nikakvih ozljeda osim ogrebotina po otkrivenim dijelovima tijela. Spašavatelji su ga osigurali i uz pomoć “momčadskog potega” izvukli na cestu, gdje su ga sačekali prijatelji i vlasnik apartmana kod kojeg je jučer došao na odmor.

Podsjetimo, prošle godine HGSS je ponovno javno upozorio turiste da ne odlaze na izlete nepripremljeni i bez adekvatne opereme. 

– ‘Iako se puno radi na preventivi i upoznavanju turista sa opasnostima u planinama i neurbanim prostorima ipak se zbog velikog broja posjetitelja naše prelijepe obale događaju situacije koje na žalost u dosta slučajeva završavaju sa tragičnim posljedicama. Ova je priča sa sretnim ishodom.’, poručili su iz HGSS-a.

 


IZVOR kliknite ovdje

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here