Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban uručio je jučer ključeve šest novih vozila hitne medicinske pomoći ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije dr. Leu Luetiću.

Vozila ukupne vrijednosti gotovo 3,3 milijuna kuna osigurala je Splitsko-dalmatinska županija iz decentraliziranih sredstava, a sama vozila  dodijelit će se ispostavama Hvar, Imotski, Sinj i Split.

– Šest novih vozila Zavodu za hitnu medicinu je svakako primarno sredstvo za rad kako bi se zadovoljili svi standardi koji su zakonom propisani. Vjerujem da ćemo na ovaj način dodatno pripomoći svima onima kojima je potrebna brza i hitna intervencija. Ovime postižemo zavidnu razinu opremljenosti voznog parka Zavoda za hitnu medicinu. Koristim priliku zahvaliti ravnatelju i cijelom timu ljudi koji rade u Zavodu, jer u proteklom periodu gotovo da i nismo imali pritužbi na njihov rad, funkcioniranje i brzinu intervencije – rekao Boban.

Podsjetio je i kako je Splitsko-dalmatinska županija krajem prošle godine pomogla osigurati dodatni prostor Zavodu za hitnu medicinu kako bi se upravna zgrada preselila u primjerenije prostore.

– Dosadašnji prostor osmislit ćemo kako bismo proširili medicinski dio. Očekujemo kako će to u ovoj godini biti gotovo. Svjesni smo da ovo nije konačno rješenje, ali u ovom prijelaznom razdoblju svakako će nam biti od pomoći. Izrazito sam zadovoljan voznim parkom Zavoda za hitnu medicinu. Prosječna starost naših vozila je između dvije i tri godine, što je među najboljim prosjekom u Hrvatskoj. U ovom trenutku imamo oko 40 vozila za hitnu medicinu, što je dovoljan broj za pokriti ispostave u Splitsko-dalmatinskoj županiji – rekao je Luetić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here