Predsjednik Hrvatske narodne stranke Ivan Vrdoljak je na konferenciji za novinare održanoj u Sv. Martinu na Muri u okviru ovogodišnjeg susreta HNS-ovaca, istaknuo u povodu pete obljetnice ulaska Hrvatske u Europsku uniju da je zadatak stranke stati u obranu moderne i proeuropske Hrvatske, budući da su se javile “opasne” populističke teze da Hrvatska treba izaći iz EU i NATO-a.

Iz HNS-a je medijima upućeno i priopćenje, koje prenosi poruku predsjednika stranke da je “vrijeme da koalicijski partneri uhvate HNS-ov reformski tempo”.

Na konferenciji za novinare Vrdoljak je rekao da se Hrvatska može najbrže razvijati samo kao dio Europske unije. “Nama je privilegija biti dio velike zajednice koji je najrazvijeniji dio planeta“ rekao je i upozorio da su se javili populisti opasnih namjera koji smatraju kako ulazak u EU nije bio dobar potez, zagovaraju izlazak iz Europske unije i nekakvo regionalno povezivanje, predlažu izlazak iz NATO-a i ulazak u neke povijesne unije i regije.

„Ako itko ima zadatak stati u obranu moderne i proeuropske Hrvatske to je onda HNS“ poručio je i dodao kako je Europa dom Hrvatske i njezino prirodno okruženje.

„Europska unija prvenstveno je osnovana zbog mira, a ekonomski, društveni, socijalni i ostali benefiti su došli kasnije. A taj mir u toj velikoj europskoj obitelji mogu doživjeti naša djeca i unuci ako budemo vodili proeuropsku politiku i ako budemo vukli naprijed,“ rekao je Vrdoljak.

Osvrnuo se i na sudjelovanje HNS u Vladi rekavši kako je naša zemlja danas bolja nego je to bila prije godinu dana te pohvalio angažman ministrice Divjak i potpredsjednika Vlade Predraga Štromara kazavši kako rade odličan posao.

Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Tomislav Stojak je rekao da je vikend u Toplicama Sveti Martin iskorišten i za sjednicu Odbora na kojoj je prihvaćeno izvješće o radu Kluba saborskih zastupnika i radu Političke akademije HNS-a.

Politička akademija HNS-a svakog srpnja organizira susrete za sve izabrane predstavnike u jedinicama lokalne samouprave. Organiziraju se od 2006., a ove godine u Toplicama Sveti Martin bilo je rekordnih 2500 sudionika.


IZVOR kliknite ovdje

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here