navijaci_hrvatska-810x529-620x330Za vrijeme trajanja Europskom prvenstva u nogometu, točnije od 10. lipnja do 10. srpnja Hrvatska radiotelevizija će eksperimentalno prenositi Europsko nogometno prvenstvo iz Francuske prenositi u visokoj kvaliteti (eng. high definition).

Za to vrijeme Drugi program HTV-a emitirat će u visokoj kvaliteti i nosit će oznaku HRT 2 HD, a za njegovo praćenje potrebno je imati HD televizor s ugrađenim DVB-T prijamnikom i MPEG-4 dekoderom. Spomenuti program biti će dostupan na zemaljskoj (DVB-T) platformi u digitalnome multipleksu B, u kojemu se inače emitiraju Treći program Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) i Četvrti program Hrvatske televizije (HRT – HTV 4), a koji pokriva koji pokriva više od 95 % područja Republike Hrvatske. Program HRT 2 HD imat će isti program kao i normalni HRT 2 samo će emitirati u visokoj kvaliteti.

Još jedna novost koja nam dolazi iz HRT-a je da će se EP emitirati i na multimedijskoj platformi državne radiotelevizijske kuće što znači da će gledatelji utakmice moći pratiti i na pametnim telefonima, prijenosnim računalima i tabletima na području Republike Hrvatske. Pritom je posebno važno što će gledatelji zahvaljujući platformi HRTi moći pratiti obje utakmice završnoga kola po skupinama koje se igraju u isto vrijeme.

U planu je da HRT i Ljetne 0limpijske igre odradi isto u HD rezoluciji.