Ranko Topić - HSP ImotskiIz HSP-a Imotski na redakcijski email stigao je priopćenje za javnost. Prenosimo ga u cijelosti bez izmjena.

– HDZ (Hrvatska demonska zajednica) kao neizravni sljednik Komunističke partije Hrvatske nastavlja koristiti udbaške metode; podvaljivanja, podmićivanja, ucjene i uzimanje zasluga za tuđi rad samo su neke od njih. Žrtva ovih posljednjih je HSP Imotski na čelu s predsjednikom Rankom Topićem.

Naime, dok se planirala, a kasnije i izvodila gradnja tunela kroz Biokovo ni govora nije bilo, niti je itko dobronamjeran pomislio da bi se mogla naplaćivati cestarina kroz tunel, koji je bio i jest nasušno potreban Imotskoj krajini kao možda čak i ključan faktor zaustavljanja propadanja nekad ponosnog imotskog kraja.

Kao grom iz vedra neba je odjeknula odluka tadašnjeg ministra pomorstva, prometa i infrastrukture SDP-ovca Siniše Hajdaš-Dončića o naplati korištenja tunela. Vapaji Ranka Topića za spas Imotske krajine u obliku prosvjeda, argumentiranih prigovora i ostalih aktivnosti nisu naišli na razumijevanje tadašnjih državnih (SDP) i županijskih vlasti (HDZ). Tunelarina je uvedena i to po nerazumno visokoj cijeni od 20 kn u jednom smjeru što je za osiromašene građane bio znak da se taj tunel za njih nije ni gradio. Isti je slučaj s autocestom, koja zbog visoke cijene korištenja nije dostupna velikom broju građana Republike Hrvatske.

Ranko Topić: župan Blaženko Boban trebao bi se ispričati stanovnicima Imotske krajine

Nakon četiri godine službeno najnesposobnije Vlade RH pod premijerom Zoranom Milanovićem i dvije godine HDZ-ovih nestabilnih vlada, sjetio se župan Blaženko Boban (član HDZ-a od 1995. godine, prije toga HNS-HSLS gradski vijećnik u Solinu) da bi se moglo “ušićariti štogod glasova” i donosi odluku da se od 1.1.2018. godine tunelarina kroz Biokovo ne naplaćuje.

Nije župan smatrao potrebnim ispričati se građanima što se 5 godina Splitsko-dalmatinska županija nije sjetila nešto napraviti po tom pitanju iako je tijekom tog razdoblja došlo do masovnog egzodusa stanovništva Zabiokovlja, nije smatrao potrebnim makar spomenuti one koji su se beskompromisno borili protiv naplaćivanja tunelarine. Važnije je bilo ovih 5 godina održavati harmoniju između lijeve i desne struje bivše Komunističke partije Hrvatske, nego se boriti za interese građana.

HSP Imotski se unatoč ovim podmuklim metodama ne predaje; nastavljamo se boriti protiv korumpiranih, odnarođenih političkih elita za spas Imotske krajine i hrvatskog naroda.

HSP Imotski