Humanitarna utakmica za pomoć teško oboljelima

Vučice u slavljeničkom raspoloženjuNogometašice Vučice osvojile humananitarni turnir
Idu li žene i nogomet zajedno? I te kako! Malonogometni turnir žena u općini Proložac organiziran je već petu godinu zaredom, a sav prihod od turnira ide u humanitarne svrhe.
Ove smo godine odlučili novac namijeniti dvjema majkama, našim mještankama teško oboljelima od karcinoma na mozgu, Nedi Buljan i Mileni Knezović rekla nam je Neda Odak, jedna od glavnih organizatorica turnira.

Uz gospođu Nedu lavovski dio organizacije odradila je i Vedrana Češljar. A sve to ne bi bilo toliko uspješno, kažu, da pomoć nije pružio i načelnik općine Mate Lasić.

U žestokim okršajima 19 ženskih ekipa, koje su se na prološkom igralištu odmjeravale snage još od 17. kolovoza, bilo je i ozljeda. Žene su trčale u pomoć suigračicama, ali i protivnicama. Posebno brzi u pomoći ozlijeđenoj ženskoj nozi bili su muškarci, koji su, morali doći i kako bi povećali brojnost pojednih ekipa. Među muškim pomagačima našao se tu i novinar Velimir Braco Ćosić, bivši direktor Hajduka Ivan Maršić te drugi, ništa manje značajni.

Na posljednjoj večeri turnira, u subotu, za prvo mjesto borile su se igračice NK Dubrava te košarkaškoga kluba Rhea (u prijevodu Vučice).Vučice su zasluženo pobijedile s 4:1, a najglasniji navijači natjecateljicama, koje su većinom mlade mame, bili su muževi i djeca. Djeca su prva poletjela u zagrljaj svojim mamama pobjednicama, a one kažu:
Ostale smo na nogama! A to je i najvažnije, jer došle smo igrati, družiti se i pomoći.

Izvor: Večernji list

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here