(H)UMOR: Izmanitani narod ovde više ne more bit pametan!

ovceKako bi Izet reka: „Braćo moja mila, šta je ovo?“ Izmanitani narod ovde više ne more bit pametan! Sve uzavrilo, a nigdi ništa za pojist. Premijer ne zna materin jezik, Most u kupe, HDZ u dinare (uvik in je i išlo vrzmat se oko para), a narod u nebo jer ni od čega na ovoj rvackoj zemlji koristi nema. A tek komunisti, da ne reknem boljševiki! S porazon se ne mire pa podjaruju di god stignu. Meću razdor koda ne vide da je sve već razderano, a narod oderan.

Jednoga su ministra makli, a već se drugoga dovezali i ne pušćaju. Ali, nije se ni on jučer rodijo. Po kratkom popisu rešio se onizi što su s državni jasala sisali milijune,  a „stručno“ povjerenstvo u sekundi učinijo nestručnin. Glumci ga se zato odman odrekli i ispisali se iz tog nekog društva. I slobodni umjetnici isto, naročito oni što gologuzi odaju po Zagrebu, uvjereni da – umisto vonja – za njima ostaju kulturna djela.

Oni prije su šakon i kapon davali za istospolnu ljubav na prvi pogled, a ovi sad za to ne daju nijanci feniga. Umjetnicin to nikako nije jasno pa prosvjeduju, a podržava ji u tomu zdušno i Radnička fronta sastavljena od neradnika i jebivjetara razne vrste. Ne pašu in ovi ganjcnovi jer su ti isti ne tako davno bili oni stari koji su naučili jamit sebi, a ne dilit s drugin.

Val novovalnog fašizma se nije svidijo ni Mirjani Rakić niti ijednomu od članova njezinoga vijeća. Zato su promptno i jednoglasno zabranili rad televiziji koja se metaforički usudila reć da neki pravoslavni popi nisu drugovačiji od nekizi četnika. „To je govor mržnje!“, skočijo se i Saša Leković, presjednik srpski i jugoslavenski orjentirani novinara u Hrvatskoj. Tribaju se ugledat na HTV, misle valjda ovi potonji, jer njiovi novinari nisu ni slova rekli o brezobrazluku srpski popa. Zato je Danijela Trbović Vlajki ta isti dan na nacijonalnoj dalekocidnici pričala o našin fratrin. I falila ji kako su dobri… da neće pričestit unuke udbaša, da šibaju dicu, i svašta lipoga o njima. Ma, uostalon, ko i većina drugi… pa zato ji mi i plaćamo što svašta lipa kažu i svaku večer nan daju razne stručnjake i njijova mišlenja. Rič „Puhovski“ zato je najkorištenija u njiovu programu…

Uzbaljezga se i ja, rećete vi sad. Možda jesan malo, zato valja stat na loptu. Ali isto, reknite pravo, važnije bi bilo da oni stanu. Da se saberu malo. Potribiše nas ko troskot i raseliše po svitu. I jedni i drugi, i ustaše i partizani. Pa vide li išta? Je li ji briga za ičin? Nek više umisto radazina počnu prosipat 10-12-13. Pa nek mi i pocrkamo, ali neka žive naša dica!

Istinko Lažeta

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.