Humor: Zgode junaka Pere iliti Livopera vreza, dio drugi

agria-6000-imt_506_02Našega junaka Peru i njegovu vrezu, pod pritiskon raznorazni nedaća, gotovo smo i zaboravili. No nakon relativno sritno završene nezgode u epizodi „Livopera vreza“ (prvi dio), dogodila se i ova sadašnja koja je također dobro završila, iako se na prvi pogled činila i tragičnijom po možebitnim posljedicama.

Daklem, ne zna se točno i ne more se ruku u vatru stavit koliko se bukara vranca ili, ne daj sveti Ivane, čaša rakije prometnulo u maliganski postotak, niti koliko je gradi vrućine u zdraku tinjalo (o čemu se dugo u zadrugi nagađalo), uglavnom, radi se o tomu da je Pere na oštrijoj okuki nadomak sela, malo ranije smota nego bi to sami radijus te iste okuke zahtijeva. O tomu trenutku dugo se nagađalo; uglavnom se čini da je najbliže istini bilo ono što je pritpostavio meaničar Luka, a to je, da je, pored gore već rečenog, prva desna guma bila vidno izlizana, s čime se složio i Ćipa i dodao da je moguće i to da je pod istin točkon nađena i bovanica veličine Bićkovčeve šake. Grgo je uglavnom šutijo, dajući tako svoj pristanak tezi o velikoj vrućini i podužem gutljaju iz bukare.

Zapravo, u najkraće rečeno, šover je malo žustrije smota i udarijo u ćošu kuće, koja je mimo svi urbanistički uzanci stršila na cestu. Uz taki doping i neprilagođenu brzinu, naš junak naša se na davno zaboravljenoj rpi šudera, a kapa je u visokom luku odletila čak u draču pokraj ceste. Još jedan svidok ovoga nemilog unfala bijo je i Jure, vlasnik te rpe i te ćoše – i šta će sad čovik? Potrudijo se, naša ključ od konobe i unesrećenog pozva da malo dođe k sebi. Nećemo sad ulazit u detalje i potankosti daljnjih događanja toga konspirativnog druženja, tijekom kojeg se pazilo da neprijatelj ne otkrije pojedinosti, no ipak, doznalo se. Pere  se mora očitovat. Mora je, dakle, održat tiskovnu koverenciju.

„Prvo i prvo“ – počejo je – „ne znan šta joj je (vrezi) bilo, tudan je prošla sto puta, a drugo, udarila je baš u razglasnu stanicu“.

Misleći, naravno, kako će se sve ubrzo doznat.

Sebišanin

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here