MI za IM-ovci o projektu kanalizacije: “jedino što su do sada povlačili jest konop na vodokotliću”

Kampanja se polako zahuktava. Jučerašnji skup Mladeži HDZ-a izazvao je buru reakcija na internet portalima i facebook stranicama. Na riječi Ante Đuzela i predsjednika Mladeži HDZ-a Stipe Mandića osvrnuli su se mladi iz nezavisne liste MI za IM. Kroz 5 osvrta prokomentirali su HDZ-ov skup na svojoj facebook stranici. Njihove osvrte prenosimo u cijelosti. Za oko nam je zapeo osvrt broj 4 u kojem se spominje povlačenje 213 milijuna kuna iz fondova a za potrebe kanalizacijskog sustava. Bit će zanimljivo pratiti nastavak kampanje 🙂

Vezani članakImotski HDZ predstavio kandidate, predsjednik mladeži najavio nastavak politike Ante Đuzela

OSVRT 1:
Na sinoćnje riječi sa skupa mladeži HDZ-a: Grad Imotski među zadnjima je digitalizirao kino, ne zbog nedostatka novca. Naime, trebalo je poslati jedan A-4 prijavni papir za natječaj Ministarstva kulture, no uza sve silne obveze, gradske vlasti nisu stigle to napraviti godinama, nego kada su praktički svi digitalizirali kino, sjetili se i oni. Sad se time hvale.

OSVRT 2 na sinoćnje riječi sa skupa mladeži HDZ-a:
HDZ: – U kakvom će smjeru ići buduća politika imotskoga stožera govori i jasna izjava predsjednika mladeži te stranke: “Nastavljamo voditi grad u smjeru u kojem ga je dosad vodio gradonačelnik.”
MI za IM: – Možemo samo reći: “Blago svima nama.”

OSVRT 3:
HDZ: – “Mladi moraju davati inicijativu u gradu. Međutim, te inicijative ne vrijede ništa u razgovorima po kafićima, te inicijative moraju biti stvarne i konkretne. Imotski može više, ali Imotski treba jedinstvo.”
MI za IM: – Dosad je praksa Gradske uprave u pravilu bila potpuno soliranje, ignoriranje, odbijanje, obmanjivanje i izigravanje projektnih ideja i prijedloga. Osim valjda ako ste njihova mladež.

OSVRT 4:
MI za IM: – Glede rečenih 213 milijuna kuna za izgradnju kanalizacijskoga prstena, stvar je vrlo jednostavna. Kada su to povukli toliko novaca iz eu-fondova!? Jesu li i 1 kunu? Nemaju ni naslovnu stranicu projekta, ali dosadašnji izbori daju im za pravo iznositi alternativne činjenice. Jedino što su redovito povlačili glede kanalizacije u proteklih 12 godina jest konop na vodokotliću.

OSVRT 5:
HDZ: – “Nazočne je pozdravio i zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić: ” Priča o HDZ-u je priča o idealu slobode. Kako nekada, tako i danas u različitim formama.”
MI za IM: – Slobodni smo valjda tek toliko da možemo slobodno nastaviti s pakiranjem kufera i iseljavanjem iz ove doline suza.

I na kraju balade, ono što je svima zapelo za oči je koliko su i sami HDZ-ovci oprečni u izjavama. Izdvojit ćemo dvije rečenice pa sami prosudite nelogičnosti:

1. Stipe Mandić naglasio je kako će “nastaviti voditi grad u smjeru u kojem ga je dosad vodio gradonačelnik Ante Đuzel.
2. Bit ću dostupan svima za sve ideje i prijedloge jer sve što radimo je nešto novo – istaknuo je Budalić.