Imoćani plaćaju visoke novčane kazne zbog radara koji ih često „slikava“

policija_radarU cilju poboljšanja sigurnosti prometa na cestama, Sektor uniformirane policije MUP-a ŽZH proveo je županijsku akciju pojačane kontrole prometa pod nazivom „Registar II“ koja je provedena u razdoblju od 7. do10. lipnja. Cilj akcije bio je prvenstveno identificiranje i sankcioniranje vozača motornih vozila stranih registarskih oznaka, koje su prethodno stacionarni i prijenosni radar snimili u izvršenju prekršaja.

Tijekom akcije na području općine Grude, kontrolirana su 94 vozila stranih registarskih oznaka, koja su u prethodnom razdoblju radarom snimljena 37 puta prilikom prekoračenja brzine. U prometu je tako zatečen hrvatski državljanin (59) iz Podbablja kojeg je stacionarni radar, postavljen u Sovićima, tijekom listopada i studenog prošle godine 8 puta snimio prilikom izvršenja prekršaja prekoračenjem dopuštene brzine s vozilom marke Peugeot, IM registarskih oznaka. Isti je priznao prekršaje, potpisao prekršajne naloge te platio kazne.
U prometu je zatečen i hrvatski državljanin (42) iz Imotskog koji je stacionarnim radarom snimljen prilikom izvršenja 7 prekršaja – isti je prekršaje počinio vozilom marke Mercedes, IM registarskih oznaka, 6 puta snimio ga je stacionarni radar postavljen u Sovićima, a jednom radar postavljen u Vitini. Isti je također priznao prekršaje, potpisao prekršajne naloge i platio kazne, a prekršaje su priznali i ostali vozači koje je radar u prethodnom razdoblju snimio pri izvršenju prometnih prekršaja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here