silvio_danzaImoćanin Ante Tolić alias Silvio d’Anza svojim glazbenim umijećem oduševio je više od 50.000 Nijemaca koji su se okupili u velebnoj frankfurtskoj Commerzbank Areni na jubilarnom nogometnom susretu bundesligaša Eintrachta i domaćeg FSV.

Pedeset tisuća grla iz sveg glasa  pjevalo je skupa sa mladim Hrvatom, sve poznatijom glazbenom zvijezdom u Njemačkoj, kojega su mediji već proglasili nasljednikom Ive Robića, a on ih neprestano časti sa svojim novim glazbenim imidžom.

Tako Silvia d ‘Anzu akademski obrazovnu novu glazbenu zvijezdu,koji je svojevremeno bio i tenor Frankfurtske opere, mnogi  predstavljaju kao novog pop stara. U to je uvjerio i dobro zagrijanu publiku na krcatom Eintrachtovom stadionu počastivši je  sa poznatim hitom “Victory”,što je  izazvalo  veliku euforiju kod publike, a d’Anza  dobio čestitke brojnih njemačkih prominentnih osoba koji su došli uveličati veliki frankfurtski nogometni i glazbeni spektal.

– Ovako nešto još nije  pošlo za rukom niti jednom hrvatskom pjevaču, izuzev Ive Robića. Kako samo on lako  plijeni pozornost publike svojim glazbenim umijećem.

Zaista je zvijezda fantastičnog glasa i prekrasnog izgleda koja se vrlo lako može prilagoditi na sve uvjete vrlo zahtjevne njemačke glazbene scene-prokomentirali su mnogi novinari i fotografi d’ Anzin nastup u paklenoj atmosferi poznatog frankfurtskog stadiona Commerzbank Arena  na kojemu su odigrani mnogi nogometni spektakli, a koja je dobila svoj novi izgled uoči proteklog Svjetskog nogometnog prvenstva.

Mladom Imoćaninu na velikom frankfurtskom uspjehu čestitao je i poznati nogometni trener Dragoslav Stepanović – Stepi, velika Eintrachtova zvijezda:

– Bilo mi je posebno zadovoljstvo  da sam upoznao jednu veliku glazbenu zvijezdu. Veseli me da ćemo ostati u kontaktu i surađivati.

Zanimljivo je da Silvia d’Anzu veže i ekskluzivni ugovor sa poznatom glazbenom kućom Sony Music, gdje je već izdao svoja dva albuma pod naslovom: “Tanze mir in den Morgen” i “Heute, morgen für immer”, koji su jako lijepo primljeni na njemačkom glazbenom tržištu i čije je pjesme predstavio u brojnim  televizisjkim glazbenim emisijama, posebno oduševivši poznatog njemačkog voditelja Lutza Ackeremanna, koji ga redovito poziva u svoje TV glazbene emisije.

– Uskoro planiram izdati i svoj novi album pod naslovom Timeless hits (pop/classic) na kojemu će se naći i pjesma Victory, koju sam upravo izveo u Comerzareni u Frankfurtu. Ovakvi nastupi pred toliko tisuća ljudi motiviraju me i jednostavno tjeraju naprijed, Vice Vukov, Ivo Robić za mene su veliki glazbeni uzori. Ne krijem da bih Robića želio zamjeniti na njemačkoj sceni, jer on je zaista jedini od naših pjevača koji je imao zapaženu međunarodnu karijeru; bio zaista vrstan glazbenik i u Njemačkoj stvorio veliko ime – kaže nam Silvio, najavivši ovom prilikom kako ne odustaje od hrvatske glazbene scene te planira nastupiti u Hrvatskoj na sljedećem izboru za pjesmu Eurovizije. S obzirom da tečno pjeva na nekoliko svjetskih jezika, mnogi će reći kako je to pjevač koji može osvojiti Europu.

Tekst i foto: ZORAN PAŠKOV / Dalmacija news

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here