Imocanin-najpoznatijiFRANKFURT- Imoćanin Mate je bio čovik koji nije završijo ni sridnju školu, čovik bez velike budućnosti, cili isfrustriran. Ali onda je  jednog dana  doša na razgovor za posa direktura u INA-i i nakon razgovora gazda mu kaže: ”Mate, mi te jednostavno ne možemo zaposliti ko direktura, nemaš ti čovč’e ni sridnju školu, niti ikakvo predznanje, a  ni radno iskustvo. Mate mu odgovori: Sve je to u redu gospodine vlasniče, ali ja van znaden sve ljude na svitu i to je moje najveće bogastvo i iskustvo.
Pita ga gazda: Kako sve ljude moj Mate moreš znati? Kaže mu Mate: Moj gazda sve one važnije.

– Pa evo baš zbog takvoga znanja ko šta ga iman ja, ja van unda lipo  pridlažen da me zaposlite na  misec dana, a ne morate me zato ni platiti. Ali ako  vam dokažen da ja sve važnije ljude znaden, onda ću u Vas dobit posal direktora. Kaže šef: Može moj MATE , ionako nemam šta izgubiti,  jer diš ti sve to znat, moj čovk.

Prođe tjedan dana i ništa, šef je već mislija pomalo  potjerati Matu, a kad ono  dolazi šjor Berlusconi i kaže šefu: Dobar dan, jel Mate ovdje negdje? Šef cili u šoku uputi ga našem Mati, a iz sobe se čuje: Pa di si Mate kućo stara; di si Silvio hebaču stari?
Šef u šoku, al ajde možda je namješteno, još on ne vjeruje Mati da zna Bersluconija, Boga ti dragoga. Mislio je dobro ga zajeba, a kad ono nesritini Mate ispa junak dana u očima novoga gazde. Opet tjedan dana prođe, a kad ono  Obama dođe.  Ista priča ko salivena, Barack pita: jel Mate di ovdi? Šef je gotov, ne more više ništa virovati svojin očima, a onda Barakčinu uputi u kancelariju  Mati i otamo se opet začuje:

”Pa di si Mate legendo; di si Barače lavčino stara, otkad se nismo vidili, jel ratuješ šta -pozdravi se naš Mate sa starim prijateljem, koda su skupa ovce čuvali u Oklaju.

Mate poznatiji  u Kini od Pape

Šef je ostao odma šokiran i kaže Mati: Mate zadnji put te testiram. Ja te vodim u Vatikan i ako mi mahneš s balkona zajedno sa Papom Franon dobit ćeš posa direktura u mene. Mate pristane i krenu oni u Vatikan. Uđe Mate unutra u odaje svetog Petra i počne pozdravljat ljude, i kad ono za par minuta  evo njega na balkonu sa Papom i maše prema svomu  šefu.

Kad se šef onesvistija, dođe šjor Mate do njega i kaže mu: šefe pa što ste se onesvistili, reka san van da poznan sve ljude na svitu? Kaže mu šef: Mate moj kad sam te vidio sa Papom na balkonu  kako mi mašeš to sam još nekako i shvatijo.
Ali onda je doša neki Kinez i pita me: Ko je onaj u bijelom pored Mate? E, tek onda san svatija da si car, legendo! Dobijo si posa u mene. Odsutra si direktor samo ne znan kad ćeš dobit plaću. Tako ti je moj Mate u mene okad nas je uvatila ova kriza i otkad je Ćača Ivo završijo u zatvoru.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here