Imoćanin Mate Rebić iz MI za IM predstavlja MOST u pregovorima s SDP-om i HDZ-om

mrPredstavnici MOST-a nezavisnih lista sutra nastavljaju odvojene pregovore sa stručnim skupinama SDP-ove i HDZ-ove koalicije o reformama u poljoprivredi, energetici te zaštiti okoliša, dijelu reformskog paketa kojim Most uvjetuje podršku novoj vladi.

Riječ je o trećoj rundi pregovora, a vodit će se u stranačkim središnjicama, i to u SDP-u u 10, a u HDZ-u u 13 sati. Teme su energetika i zaštita okoliša i poljoprivreda i ruralni razvoj.

Pregovarački tim Mosta činit će, kako je najavljeno iz te stranke, Ružica Vukovac, Ljubica Ambrušec, Slaven Dobrović, Josip Katalinić, Miroslav Kovač, Bojana Markotić i Mate Rebić.

Rebić je istaknuti član MI za IM, nezavisne liste mladih Imotski. Ponukan stanjem u Imotskom mladima se priključio prije otprilike godinu dana. Ubrzo je postao istaknuti član zbog svoje stručnosti i zalaganja. Na parlamentarnim izborima MI za IM prihvaća poziv MOST-a i dogovaraju suradnju. U Imotskoj krajini osvajaju respektabilnih 2040 glasova. Mladi Imoćani predvođeni Marijom Lozo i Matom Rebićem aktivno sudjeluju u kreiranju reformi koje MOST uvjetuje HDZ/SDP koalicijama. Na sutrašnjim pregovorima Mate Rebić će predstavljati MOST na temu energetike.

Iz Mosta su još početkom tjedna, uoči početka prve runde pregovora koji su se odnosili na poduzetništvo i pravosuđe, poručili kako razgovore neće voditi „na političkoj već na stručnoj razini“. Danas se pregovaralo o reformama javne uprave i lokalne samouprave, a član Mosta Ivan Kovačić je najavio i kako će se u ponedjeljak raspravljati o financijskom paketu, nakon čega bi, kaže, Most na Nacionalnom vijeću trebao donijeti odluku. Kada će to biti, nije precizirao.most_split12-241015

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here