Predsjednik Vlade Andrej Plenković u radnom je posjetu Francuskoj gdje se sastao s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom.

Tijekom boravka u Parizu predsjednik Vlade održao je predavanje na temu „Hrvatska i budućnost Europske unije“ na Sveučilištu La Sorbonne.

– Kako objasniti činjenicu da je 10 posto Hrvata napustilo Hrvatsku od kada ste premijer, pitao je Plenkovića Ante Glibota, Imoćanin s pariškom adresom, piše Večernji list.

– To je fenomen koji se pojavio u cijeloj istočnoj i srednjoj Europi kad su države postale članice EU-a. Čovjek može sjesti u auto i otići, primjerice, iz Rijeke u Lyon tražiti posao bez ikakvih problema. Treba podići razvijenost nekih naših regija kako bismo što prije dostigli i približili se razvijenosti europskih regija. Tek nakon dva sedmogodišnja proračuna EU-a moći ćemo reći koliko je Hrvatskoj pomoglo članstvo – odgovorio je Plenković.

Na izlasku iz dvorane, Glibota je komentirao:

– Premijer tu francuskoj publici objašnjava Hrvatsku u ružičastim tonovima, a 10 posto Hrvata je pobjeglo zbog loše ekonomske politike njegove vlade, rekao je Glibota koji je robijao za vrijeme Hrvatskog proljeća, emigrirao u Francusku, a u Hrvatsku se 1990-ih vratio kao kupac i vlasnik Croatia Recordsa, piše Večernji list.

3 KOMENTARI

  1. Drugovi vi ovim naslovom napadate nas čitatelje. Gospodin Glibota nije napao predsjednika Vlade nego ga uljudno upitao nešto. Loše sluge lošeg gospodara na vašu stranicu a imojih tisuće Facebook prijatelja vise ne ulazi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here