Grupa KriesImotska noć – Dan grada
Dan prije Gospe od anđela, 1. kolovoza, tradicionalno se obilježava Dan grada, večer koja je popularno zvana „Imotska luda noć“. Uobičajeni „dernek“ za taj dan ove će godine postati nešto kulturniji i primjereniji nazivu „Imotska noć“ nego „Luda noć“. Nikša Leko, voditelj Učilišta Imotski, ove godine se odlučio centralizirati glazbeni dio programa na trg Tina Ujevića gdje će nastupiti grupa Kries na čelu s Mojmirom Novakovićem i Yella Brass Band Imotski.

Na staroj Pjaci će se posjetitelji moći nauživati starih običaja. Tu će se kovati novčići, slikari će pokazati svoje umijeće,  domaćice će iznijeti fritule, rafiole itd. Bit će tu svakojakih umjetničkih, kulturnih i tradicijskih stvari. I vi ste pozvani sudjelovati u ovom događaju. Ako imate nekih rukotvorina, želite slikati nešto … javite se u Pučko otvoreno učilište.

Grupa Kries i Mojmir Novaković
U svojoj neprestanoj potrazi za nepredvidivim u tradiciji, Mojmir Novaković frontman legendarne etno grupe Legen, okupio je novu skupinu glazbenika pod imenom Kries.
U mnogim kulturama ljudi su običavali paliti krijesove kako bi se okupili, pjevali, plesali i slavili život.
Glazba je poput krijesa. Ona je svjetlo i boja u mraku, nepredvidiva pustolovina, igra…privlači i ujedinjava ljude.
Namjera Kriesa je oživjeti utihnule plamičke drevnih napjeva, zvukove zaboravljenih instrumenata i uklopiti ih u današnjicu pokrećući novu pustolovinu u prastaroj čovjekovoj potrebi za “svetom” igrom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here