Ivan Livajić i Mate Gudelj (MI za IM), Maja Vican i Ivica Kukavica – Nezavisna lista Ivice Kukavice

Dvije nezavine liste s imotskog političkog spektra, koje su odnedavno udružile snage, javno su podržali inicijativu “Narod odlučuje” u prikupljanju potpisa za referendum. Nezavisna lista Ivice Kukavice i Nezavisna lista mladih MI za IM oglasili su se na svojim facebook profilima. Prenosimo što su objavili imotski oporbenjaci.

Imotska vlast na prošlim izborima osvojila je 9 vijećnika, dok je oporbi pripalo 8. Dva MI za IM i 6 lista Ivice Kukavice.

RAZGOVOR Imotski profesor povijesti Dragutin Koštro o referendumu koji je probudio uspavani hrvatski narod

Kakav narod, takva vlast

Živimo u najnetransparentnijem gradu u Hrvatskoj u kojemu vladajući optužuju oporbu da je “kriva za sve” iako vladajući drže sve čelne funkcije od gradonačelničke pa do svih upravnih vijeća. Živimo u gradu koji izumire, iz kojega odlaze cijele obitelji u potrazi za koricom kruha i boljim sutra.

Živimo u gradu u kojemu mladi nemaju priliku, u kojemu se zapošljava prema stranačkom opredjeljenju a ne prema stručnosti i kvalifikacijama. Živimo u gradu kojega zaobilaze sva moguća sredstva iako nam je gradonačelnik iz HDZ-a i u kampanji nam je obećavao “stranačke pomoći” sa svih razina.

Država u kojoj živimo je sve samo ne ono za što su ginuli naši djedovi, očevi, braća…

Vrijeme je da narod kaže dosta. Vrijeme je da se svi skupa udružimo i pokušamo nešto promijeniti.

Nezavisna lista Ivice Kukavice podupire građansku inicijativu “Narod odlučuje” koja prikuplja potpise za raspisivanje referenduma za pravedniji izborni sustav.

U Saboru nas trebaju predstavljati oni koje je izabrao narod i koji će savjesno donositi odluke u korist naroda, a ne stranačke marionete.

Pozivamo svoje glasače da podrže ovu inicijativu i svojim potpisom omoguće raspisivanje referenduma.

Kažu, kakav narod, takva vlast.

ZA PRAVEDNIJI IZBORNI SUSTAV

Nezavisna lista mladih MI za IM u potpunosti podupire građansku inicijativu – “Narod odlučuje” vezanu uz promjenu izbornog sustava. Pozivamo sve naše simpatizere da daju svoj potpis kako bi se održao referendum o pravednijem izbornom sustavu.

Za tri preferencijska glasa. Za to da nas predstavljaju oni koji imaju legitimitet od naroda, a ne stranački poslušnici koje stranačke vođe stave na prva mjesta na listama.

Za smanjenje broja zastupnika u Saboru!

Za mogućnost i dopisnog i elektroničkog glasovanja kako bi svaki građanin naše zemlje mogao ispuniti svoju dužnost.

Potpisi se u Imotskom skupljaju na glavnom gradskom Trgu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here