ŽKK RHEAImotski Ženski košarkaški klub RHEA 12. veljače izborio je plasman u četvrtfinale, odnosno ulazak među osam najboljih u državi. U 12 godina postojanja kluba to im je uspjelo 11 puta! Vučice su pobijedile ovaj put Šibenik rezultatom 77:54 odigravši najzreliju utakmicu do sada, napadački najefikasniju.

No tu problemi tek počinju. Iako Imotski ima jaku košarkašku tradiciju, rezultati ovog kluba ne nailaze na potporu Grada. Jedva preživljavaju, dotirani novac nije im dostatan niti za pokrivanje osnovnih troškova. 

Završne utakmice trebaju odigrati 10. do 12. ožujka u Slavonskom Brodu i za to im je potrebno 4-5 tisuća kuna. Priopćenjem na svom facebook profilu zamolili su za financijsku pomoć, no naglašavaju kako to nije prošnja nego apel. Isto tako, zbog maćehinskog odnosa Grada prema svom klubu, ne žele moliti gradonačelnika za pomoć. 

Njihov apel prenosimo u cijelosti:

“OVO NIJE PROŠNJA,OVO JE APEL PREMA SVIM LJUDIMA DOBRE VOLJE !
Kao što smo upoznali javnost, naše kadetkinje su izborile državnu poluzavršnicu, odnosno ulazak među najboljih osam u državi. Naša skupina (4 ekipe, Trešnjevka, Vodice, Sl. Brod i mi) treba se odigrati u Brodu 10-12 ožujka, a mi nemamo novca ni za put ni za spavanje! Gradonačelnika ovaj put ne želimo pitati ništa jer on sve radi da ugasi ovaj klub pa smo se odlučili na ovaj apel u ovo korizmeno vrijeme. Nama je potrebno 4-5 tisuća kuna i računamo na sve prijatelje kluba i sporta!”