Ministarstvo unutarnjih poslova ovih je dana dovršilo popis lokacija na koje će postaviti fiksne kamere za nadzor brzine s ugrađenim sustavom za automatsko prepoznavanje registarskih pločica (ANPR).

Do konca godine sva 122 kućišta u koja će se premještati ukupno 59 novih kamera bit će postavljeno u cijeloj Hrvatskoj.

Još 100 ručnih uređaja

Uređaji će se, prema sigurnosnoj situaciji, seliti s jednog mjesta na drugo, koristeći kućišta koja se nalaze na svakoj od lokacija, dok će prazna kućišta obavljati svoju preventivnu funkciju. Ovaj “kontingent” fiksnih kamera za nadzor brzine bit će raspoređen na 17 policijskih uprava. Nove su kamere zaobišle jedino prometnice na području Policijske uprave zagrebačke, primorsko-goranske i karlovačke, ali ondje su postavljene već ranije.

Izuzev PU osječko-baranjske, splitsko-dalmatinske i varaždinske gdje će se samo povećati postojeći broj kamera, u ostalim upravama one će se postaviti prvi put.

Iako su fiksni uređaji za mjerenje brzine nabavljeni prije svega radi nadzora brzine kretanja vozila, moći će se koristiti za sankcioniranje i nekih drugih prekršaja, poput korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te nevezanja sigurnosnim pojasom.

PU SPLITSKO-DALMATINSKA : 1

1. PODACA (D8, južno od Makarske),
2. DUĆE (D8, Omiš),
3. SEGET VRANJICA (D8),
4. SPLIT, Ulica kralja Stjepana Držislava 21 (D8),
5. IMOTSKI, Donji Vinjani, kod osnovne škole (D60).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here