Predsjednik NK Imotski Marko Grubišić
Predsjednik NK Imotski Marko Grubišić | Foto: Branimiri Boban / CROPIX

Nogometni klub Imotski je dogovorio suradnju s Dinamom. Delegacija predvođena predsjednikom Markom Grubišićem bila je na sastanku u Zagrebu, gdje je sve utanačeno, a idući tjedan u Imotski stižu direktor Dinama Tomo Svetina i šef škole Ivo Šušak

– Upriličit ćemo svečanost potpisivanja, a pozvat ćemo i vas medije – kazao nam je predsjednik Grubišić.

Zanimalo nas je na što se odnosi suradnja…

– Dinamo će preuzeti struku, postavit će svog trenera Zvonka Lipovca, koji će procijeniti koliko će igrača iz Maksimira dovesti u naš klub, odnosno imamo li mi koga tko posjeduje kvalitet za Dinamo.

No, suradnja se ne odnosi samo na prvu momčad.

– Dinamov čovjek će voditi brigu i o školi, postaviti glavnog trenera, koji će onda dalje uspostaviti ustroj. Škola Imotskoga će biti preslik Dinamove škole nogometa.

Spomenuli smo mu i Hajduk, čuli smo da su im navodno i ‘bijeli’ nudili suradnju.

– To nije točno. Dapače, mi smo pokušavali uspostaviti kontakt, Hajduk nam je prirodniji, bliži, no oni su nas odbili. Čak smo pokušali nešto i preko trenera Loze, koji je odavde, ali jednostavno nije išlo – kazao nam je Grubišić.

Spomenuo je i klub iz Parka mladeži.

– Mi smo imali suradnju sa Splitom, da smo naplatili ono što nas pripada od Rebića, napunili bismo tri proračuna, a i sada nam pripada oko 110 tisuća kuna od transfera Jakića 

Na kraju je zaključio:

– Dogovor s Dinamom je praktički zaključen. Očekujemo dolazak njihove delegacije, a, kako sam već rekao, sljedeći tjedan je svečana prezentacija suradnje. 

Izvor: Dalmatinski portal