Imotski gimnazijalci slušali predavanje svjetski poznatih znanstvenika

dan_sa_znanstvenicima-3244Učenici Gimnazije dr. Mate Ujevića iz Imotskoga danas su imali jedinstvenu priliku slušati predavanja o Higgsovu bozonu, svemiru i brojnim medicinskim postignućima koja su promijenila svijet. Prof. dr. Ivica Puljak sa splitskoga FESB-a i prof. dr. Janoš Terzić sa splitskoga Medicinskoga fakulteta u Imotski su došli u sklopu Dana sa znanstvenicima. “Ovo je jedna zaista divna priča za našu školu. Na predavanja su se odazvali svi maturanti i sa znanstvenicima su proveli dva školska sata”, kazala je za Imonet.hr profesorica Maja Vican.

Dr. Puljak je za Imonet kazao kako su mu ovakva predavanja uvijek izvor optimizma. “Čini mi se da učenici jako pozorno i sa zanimanjem slušaju. Jako je važno organizirati ovakva predavanja kako bismo mladim ljudima ukazali na to koliko su danas važni znanje i znanost”, kazao nam je Puljak, dodajući da je 21. sotoljeće upravo stoljeće znanosti.

Na svom facebook profilu Puljak je napisao i da je ponosni Imoćanin te se zahvalio Maji Vican Markota na pozivu i organizaciji:

Puna dvorana maturanata u Imotskom već sat vremena slusa o cijepljenju, genetskom inženjeringu, induciranim matičnim stanicama, uređivanju gena, broju zvijezda u svemiru, evoluciji svemira, tamnoj materiji i energiji, Higgsovom bozonu… Ovakva predavanja su Janošu Terziću i meni izvor optimizma, a nadamo se i onima koji nas slusaju. Hvala Maja Maji Vican Markota na pozivu i organizaciji. Meni je ovo predavanje posebno drago jer je ovo moj kraj, ja sam ponosan Imoćanin – stoji u facebook statusu imotskog znanstvenika.