Imotski gradonačelnik Ðuzel p(r)oziva ministra Polančeca

polancec_im.jpgPiše: Ante LONČAR

Razgovor potpredsjednika Vlade RH i ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Damira Polančeca na Radiopostaji Imotski rasrdio je aktualnog imotskog gradonačelnika Antu Ðuzela.

Naime, aludirajući na rad imotske gradske vlasti, na čelu s HSP-ovim Ðuzelom, Polančec je novinaru Radio Imotskoga kazao:
– Moja su vrata otvorena svima i to je dobro poznato u Hrvatskoj. Svakoga tko ima dobru ideju Vlada RH će poduprijeti, ali mi ne možemo za svaku lokalnu sredinu predlagati razvojne ideje, gospodarske zone i slično, jer to je njihova zadaća, a ne naša. Ako se kritikom prema nama žele steći politički poeni, a to je vrlo čest slučaj, to nije ispravno.

Skupljati političke bodove tako da sa svojim biračima komuniciraš u stilu “oni gore u Zagrebu nas mrze” predstavlja obično politikantstvo i za takve su naša vrata zatvorena.

Nezadovoljan ovakvom ministrovom izjavom, gradonačelnik Ðuzel reagirao je priopćenjem za javnost:
– Ministar gospodarstva i potpredsjednik Vlade u intervjuu Radiopostaji Imotski spomenuo je nesuradnju Grada Imotskog i Poglavarstva s nadležnim ministarstvom. Mogu javnosti kazati da su se Grad i Poglavarstvo do sada  u više navrata obratili upravo gospodinu Polančecu, i zamolbama za pomoć i konkretnim programima, no nikada nismo dobili povratnu informaciju.

Poručujem gospodinu ministru da ne nasjeda na priče ljudi iz svoje stranke, jer ovom Poglavarstvu nisu bitne stranke, već opći napredak Imotskoga i Imotske krajine. Ovo što se sada gradi i radi po gradu Imotskom nije vaša milostinja, a niti Županije, već rezultat dobro odrađenih projekata koji su prošli kod Europske investicijske banke i od novca naših poreznih obveznika – poručuje Ðuzel.

Ðuzel nadalje navodi da nije stvar ni problem u Gradskom poglavarstvu Imotskoga.
– U posljednje tri godine u Imotski je dolazilo nekoliko ministara i sam predsjednik Vlade. Bili su i na svojim stranačkim skupovima, ali se nisu udostojali doći ili pak pozvati legalno izabrane predstavnike u gradskoj upravi – energičan je prvi čovjek Imotskoga, koji je prokomentirao i Polančecove stavove o problematici imotskoga gospodarstva.

– Što se tiče pomoći našem Trimotu, Grad je Imotski tu bio više nego korektan. Pomogao je otpisom komunalne nadoknade i sredstava za prijenos otpada. Pomagat ćemo i ubuduće, iako je Trimot u vlasništvu države. Ako bude potrebno, Grad će zaustaviti i neke investicije te pomoći našem Trimotu. Tražili smo pak jedno mjesto u Nadzornom odboru, a kako bismo kontrolirali što se dolje radi, no očito da je to rezervirano samo za predstavnike vladajuće stranke – ističe Ðuzel.

– Nikada, a zna se zbog čega, nisu vaša vrata bila otvorena gradskoj vlasti u Imotskom. Jer nismo iz vaše stranke – zaključuje gradonačelnik Imotskoga Ante Ðuzel.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here