Imotski: Hicem u dječjoj igri ranjena dvojica dječaka

Dječak je propucan pištoljemAnte Zdilar (15) završio je prostrijeljene glave u splitskom KBC-u nakon što ga je u glavu metkom iz pištolja HS kalibra 9 milimetara pogodio 11-godišnji prijatelj Marko Zdilar. Isti je metak lakše ozlijedio i njegova 16-godišnjeg brata Luku.

Oružje je dječak pronašao u ormaru u sobi svojih roditelja u obiteljskoj kući u Glavini Donjoj. Mislio je da je riječ o igrački. Uperio je pištolj prema obojici te okinuo jednom. Anti je zrno ušlo ispod nosa te izišlo kraj lijevog uha. Život mu nije ugrožen.

Pištolj je, inače, dječakovu ocu Tomislavu na čuvanje dao kum Marijan Rihter jer je otišao u Njemačku. Ima uredne dokumente. Policija je protiv obojice podigla (ipak) optužni prijedlog, a poslali su i posebno izvješće državnom odvjetništvu.

Mještani Zdilara ogorčeni su nepažnjom dječakovih roditelja. Smatraju kako u ovakvim nerijetkim slučajevima najveću krivnju snose roditelji koji drže vatreno oružje u dohvatu djece i još k tome napunjeno.
– Ma ovo nije dječja igra. Ovo je glupa igra njihovih roditelja. Držati napunjen pištolj u sobi! Pa o čemu mi pričamo?! – govori nam mještanin Zdilara.

Večernji list

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here