Sze Yat-Lung, najpoznatiji imotski Kinez, u srijedu navečer vratio se u Hrvatsku. Zrakoplovom je sletio na zagrebačku zračnu luku, a potom je na splitskom kolodvoru kupio je autobusnu kartu za Imotski.

“Napokon, ja sam tu, ponovo i ponovo! Nema predaje, ovo je moj grad Imotski, samo posebno za mene. Naj-čista desničari tu, u presjednik izbore, 80 posto ljudi rekao ne do komunista… U povijesta , Ante Bruno Bušić, junak policija Josip Jović su simbol Imočani, dao je svoj život za Hrvatsku, nitko ih neće zaboraviti! – prvo je što je Kinez (doslovno) napisao kada je stigao u tako voljeni Imotski.

U četvrtak je pozirao ispred crkva Sv. Franje Asiškog u Imotskom sa zastavom čiji grb počinje bijelim poljem.

Dan poslije posjetio je nogometni stadion Gospin dolac. – Moj najdraži tim će trenirati sutra, dolazim jedan dan prije da pripremim najbolju travu za njih – napisao je Yat-Lung. Dan iza prisjetio se hrvatske vaterpolo reprezentacije uz zanimljiv komentar “nema straha od virusa, nema straha od svima dušmana, mi smo najjači”. Istog dana slikavao se s mladim Imoćanima u Ivanbegovini komentiravši da je ponosan da je Hrvat.

U nedjelju ujutro sve je pozdravio s Modrog jezera gdje je otpjevao Lijepu našu, barem najbolje što zna…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here