most_imotskiDobro popunjeno Pučko otvoreno učilište u Imotskom, danas je ugostio predstavnike nezavisne liste Most. Domaćini su bili predstavnici nezavisne liste MI za IM, čiji su članovi Marija Lozo i Mate Rebić, ujedno kandidati u našoj izbornoj jedinici za predstojeće parlamentarne izbore.

Pored njih, političku platformu Most-a, političke ideje i planove, predstavili su još Božo Petrov, Ivan Kovačić, Ivan Lovrinović i Drago Prgomet. Božo Petrov se ukratko prisjetio začetaka čitavog projekta, kao lokalni neovisni kandidat u Metkoviću, uz naglasak kako je već tada osjetio postojanje prostora za nove političke putove. Naglasio je kako Most posebno računa na mlade, koji se sami moraju izboriti za svoju budućnost, a bolja budućnost se može ostvariti samo značajnim političkim promjenama.

Omiški gradonačelnik Ivan Kovačić govorio je o mogućnostima uštede u javnom sektoru, koji mora postati puno učinkovitiji.

Drago Prgomet je istaknuo kako nova lica prepoznaju političke ideje i projekte Most-a, što je ocijenio dobrom bazom za predstojeće izbore.

Ivan Lovrinović je, s aspekta vrhunskog ekonomskog stručnjaka, govorio o ekonomskim programima i planovima koje će zastupati Most. Posebno je istaknuo važnost energetske učinkovitosti koja se može postići i izgradnjom modernog sustava hidroelektrana.

Mate Rebić i Marija Lozo ukazali su na lokalnu problematiku koja se može riješiti programom koji nudi Most. Svoje izlaganje završili su parolom: “MI za IMotski, Most za Hrvatsku“.

Dobro posjećena tribina završila je interakcijom s nazočnima, koji su postavili dosta pitanja koja su ih interesirala.

IN

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here