Imotski nogometaš Ante Rebić je novi igrač Fiorentine!

ante rebic_fiorentina

U srijedu nešto iza 12 sati potpisan je ugovor između Splita i Fiorentine, te je Ante Rebić postao novi igrač “viola”. Najmirnija osoba tijekom pregovora bio je predsjednik Splita Slaven Žužul. Još u utorak, nakon što se i osobno uvjerio da je klub iz Firenze dobra sredina za daljnji Rebićev razvoj, donio je konačnu odluku da iz Italije neće otići neobavljena posla. Pregovori su se odužili, ali sve ključne stvari bile su uglavljene i prije polaska iz Splita.

– Ovaj klub sad postaje jedna zaokružena priča. Ovo je velika stvar, možda i najveća do sada. U pet godina od stečaja i četvrte lige do Europe, a sad i do jednog ovakvog transfera. Stvarno sam ponosan na sve koji su u tome sudjelovali. Ovo je vrhunac za klub kao što smo mi. Istina je da smo stari preko sto godina, ali punim plućima smo prodisali tek posljednjih pet.

Velika je ovo stvar i za Splitovu omladinsku školu.

– Potvrđuje se pravilo da na kraju veliki igrači dolaze iz uvjetno malih klubova i malih sredina. Naša škola do jučer nije imala nikakve uvjete, a opet smo izbacili igrača kojeg žele vrhunski europski klubovi.

Dok razgovaramo s predsjednikom, Rebić je na liječničkom pregledu, a predsjednik nije propustio još jednom reći što misli o mladom napadaču.

– Ante je dobro dijete, pravi momak i veliki igrač. Život mu brzo donosi nove izazove pa je od Imotskog i Vinjana do Firenze došao i prije 20. rođendana. Nema straha za njega, on je ovdje doveden da igra. Fiorentina ozbiljno na njega računa u protivnom ne bi ni davali ovakav novac za njega. Ovo je poruka i svim ostalim mladim igračima da se uspjeti može i da ih klub u tome neće sputavati, dapače. Znate mene, rezultat mi je na prvom mjestu, ali kad dođu ovakvi trenuci onda je interes kluba i igrača da se transfer dogodi.

Kako će Split dalje bez Ante Rebića?

– Ante je bio važan igrač za nas, ali Split ide dalje. Snaga ovog kluba nije u jednom igraču. Gradimo ozbiljnu momčad, a rezultati će to prije ili kasnije potvrditi.

JERKO TROGRLIĆ / Dalmacija news

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here