Dugo očekivana izgradnja spomenika Mercedesu, kultnom prijevoznom sredstvu mnogih Imoćana, konačno kreće u realizaciju.

I to ne tek tako, kako su mnogi očekivali, jer to će Imoćani učiniti sa stilom, rekli bismo i spektakularno.

Idemo redom. U nedjelju, 19. svibnja, u organizaciji Oldtimer kluba Imotski otvara se ispred zgrade Grada u Imotskom izložba starih Mercedesa, o kojoj nam je nešto više rekao agilni predsjednik toga kluba Ivan Topić Nota.

– Neće to biti bilo kakva izložba, nego izložba sa stilom. U goste nam dolaze članovi poznatog Oltimer kluba Stuttgart iz istoimenoga grada u Njemačkoj, gdje je srce Mercedesa, i dovoze četrnaest unikatnih primjeraka “merđaša”, koje će predstaviti Imoćanima kao zahvalu što smo mi desetljećima cijenili njihov najveći brend.

Osim njih, tu će se naći i tridesetak naših starih Mercedesa iz Imotske krajine, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon izložbe idemo u promenadnu vožnju ulicama Imotskog na jedno, u budućnosti, kultno imotsko mjesto. Riječ je o lokaciji na kojoj ćemo simbolično početi radove na izgradnji spomenika Mercedesu, prvom takvom u ovom dijelu Europe, a mislim i šire. Makete i projekti su gotovi, lokacija je izvrsna i nemamo više što čekati – veli naš sugovornik i nastavlja:

– Kultna 115-estica izniknut će u pravom imotskom kamenu u svojoj naravnoj veličini. I ne samo kao simbol Mercedesu, nego kao simbolu našeg čovjeka, koji je tvrd kao kamen i zna koji auto treba voziti.

Dakako, po našu domaćinsku, goste ćemo počastiti, kako to i priliči, domaćim specijalitetima. Smatramo da je to lijepa prezentacija našeg Imotskog i Imotske krajine – referirao nam je nedjeljni raspored Ivan Topić Nota.

1 KOMENTAR

 1. Predstavljamo vam novu “Crnu točku” u gradu Imotskom!!!
  Obzirom da su svi oni koji sa glavne ceste iz smjera ex. “Autopoduzeća” skreću prema Bagama i bivšem skladištu “Napretka” do sada imali problema sa katastrofalnom vidljivošću prometa iz smjera Posušja, sada neće definitivno imati s tim problema jer će tu biti zid od 3m. Gradski oci i komunalci su upoznati sa problemom vidljivosti na ovoj krivini i pored svega toga zatvaraju oči pred ovakvim projektom.
  Bravo, za svaku pohvalu!
  Nemam ništa protiv spomenika, ali itekako imam protiv kiča, nakaradnosti, zaostalosti u razmišljanjima u prostoru i vremenu i nazadovanju u svakom pogledu. Kao da nemamo važnijih pitanja u ovakvoj situaciji osim spomenika limenim ljubimcima (nekih) građana ovoga grada.
  Kome i čemu ćemo se slijedeći put klanjati?
  Dokle seže ljudska glupost… zar mi, imoćani moramo uvijek postavljati nove granice tome…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here