vukasovic02Gordana Vukasović (63) iz Imotskoga u utorak je pokopana na groblju crkve Gospe od Anđela, a policija još službeno nije okončala istragu o njezinoj smrti.

Nju je 10. srpnja oko 22.32 sata na adresi Kralja Tomislava 21 u Imotskome mrtvu pronašao njezin 39-godišnji sin Željko Maršić, koji je odmah o tome obavijestio policiju. Žena je nađena mrtva u ležećem položaju na podu u kuhinji, a liječnica u tamošnjem Domu zdravlja je nakon pregleda zaključila da se radi o prirodnoj smrti.

No, u takvu verziju baš nije sigurna patologinja Marija Definis-Gojanović koja je nakon obdukcije obavijestila policiju rekavši im da je na tijelu žene pronašla broje subduralne hematome i ozljede koje su po naravi lake. No, nju kao patologinju zanima da policija istraži kako su one nastale. Dok ne dobije takve informacije, patologinja neće napisati nalaz obdukcije, niti će zatvoriti slučaj.

Pogodila je bratova smrt

Marija Definis-Gojanović nas je uljudno odbila ne želeći komentirati nikave detalje vezane uz obdukciju. Samo nam je potvrdila da još nije okončala slučaj, niti je napisala nalaz.

Naravno, osim obudkcijskog čeka se još histološki te toksikološki nalaz na koji če se čekati par tjedana. Pokojna Gordana je, doznajemo, imala dva braka, ima sina i kćer te mnogobrojnu unučad.

Živjela je sama, a u zadnje vrijeme je bila sklona alkoholnim ispadima, pa je sasvim moguće da su hematomi po tijelu nastali od brojnih padova. Osim teškog života, Gordanu je užasno pogodila smrt njezona brata Miroslava Lončara, Srbina iz mjesta Nebriževca koji je na pravdi Boga ubijen od još uvijek nepoznatih počinitelja prije 18 godina.Tu smrt mladića koji nikome nije skrivio ništa imotska policija još nije istražila.

Kako nam je rekla glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Marina Kraljević-Gudelj, djelatnici Odjela općeg kriminaliteta Pu splitsko-dalmatinske i danas se nalaze na području Imotskoga.

– Istražuju je li bilo kakvog fizičkog zlostavljanja ili nekih drugih detalja bitnih za ovu smrt. Razgovarat će između ostalog i s najužom rodbinom, susjedima i poznanicima – rekla je Kraljević-Gudelj.

Istražni sudac nije izlazio na mjesto događaja kada je žena pronađena mrtva, nego je cijela obrada slučaja povjerena imotskoj policiji.

marko didić

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here