Imotski: Sve spremno za otvaranje rodilišta, samo još fali ginekolog

rodiliste_donacija3-130811Imotskom Domu zdravlja u četvrtak je uručena donacija vrijedna 300 tisuća kuna koja bi trebala pomoći ponovnom otvaranju imotskog rodilišta. Novac je prikupljen na humanitarnoj večeri “Imota u Lisinskom” koja je održana u prosincu. Prikupljeno je ukupno 310 tisuća kuna.

Organizator, Leonard Topić, kaže kako će deset tisuća kuna donirati zagrebačkom centru za odgoj i obrazovanje. Za Dom zdravlja Imotski kupljen je ultrazvuk, sterilizator i inkubator. Topić kaže da im je osnovni cilj bio da ovom donacijom potaknu odgovorne u državi da ponovno otvore imotsko rodilište.

Imotski gradonačelnik, Ante Đuzel, kaže kako je nakon ove donacije s tehničke strane sve spremno za ponovno  otvaranje. Nedostaju jedino doktori.

– Rodilište će se otvoriti čim budemo imali ginekologa. Natječaj je raspisan, ali se još nitko nije javio. Zbog toga pregovaramo s nekim liječnicima za koje vjerujem da će prihvatiti posao. Ponovno otvaranje rodilišta ima veliki značaj ne samo za stanovnike imotske krajine već i susjedne Hercegovine. U ovom razdoblju kada je rodilište bilo zatvoreno događalo se da se djeca rađaju na putu prema Splitu ili tu na hitnoj pomoći – kazao nam je Ante Đuzel.

Piše: INES BRAJEVIĆ / Dalmacija news
Foto: Ante Cvitanović / Imotske novine

{gallery}2011_08_13_rodiliste{/gallery}

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.