jurica pađenU sklopu Magic time vinyl festivala koji se održava u subotu, 6.8.2016. godine na Perinuši, gostovat će i Jurica Pađen. Imotski zet, preciznije zmijavački, oženio je Anu Šuto čiji su roditelji iz Imotske krajine. Otac iz Zmijavaca, mama iz Runovića. Razgovor s Juricom imali smo 2011. godine a možete ga pročitati OVDJE.

Jurica Pađen predstavljen je i najavljen na stranici organizatora festivala.
Počeo je skupljati ploče od 1965. godine. Jedna od prvih ploča bili The Beatles koji su na njega utjecali u vrijeme glazbene osnovne škole, tako da se od tada počeo zanimati za rock’n’roll.

Nakon završene glazbene škole, priključuje se Grupi 220, a nakon toga s Husom osniva grupu “Parni valjak” s kojom ostaje 3 godine.
Godine 1978. osniva grupu “Aerodrom” s kojom snima 5 studijskih albuma, a 1987. prelazi u “Azru”.

I pored opće digitalizacije i dan danas aktivno sluša ploče, kako kaže, pogotovo jer u svojoj kolekciji ima albuma koji nisu doživjeli reizdanje u digitalnom obliku.

Ploče sluša na gramofonu Pioneer, a zvučnici su Acoustic Research. Što se tiče glazbe naravno prva ljubav je rock’n’roll,
ali za vrijeme grupe Aerodrom imali su često turneje po Rusiji i tada je nakupovao ploča klasične glazbe pa ga je i to počelo jako zanimati. Paralelno s tim otkriva svijet jazza, tako da mu je glazbeni ukus dosta šarolik.

Od ploča koje bi izdvojio ističe bendove progresivnog rocka, a od grupa izdvaja Beatlese, Kings, Led Zeppelini, Rolling Stones, Yes, Emerson, Lake and Palmer, rani Genesis, Cream, Jeff Beck, Lou Reed, Bob Dylan, David Bowie, Allman Brothers itd.

Na Perinuši će nam predstaviti svoj izbor ploča koji su na njega glazbeno utjecali, kao i izbor svojih najdražih albuma, naravno na tragu prethodno nabrojanih grupa.