Ivana Kujundžić
Ivana Kujundžić iza objektiva | Foto: Branimir Boban

U umjetničkom pogledu, čini se da su žene fotografi još uvijek u priličnoj manjini, s obzirom da ih muškarci, kako stvari stoje, i dalje brojčano nadmašuju.

Čini se da je tako i u svijetu medija, s obzirom da su i u sastavu redakcija ili kao freelancerice, žene kao fotoreporteri prilično malobrojne, a redovito i nailazimo ponajviše na muške autore kao potpisnike koncertnih fotografija. Osobno, čini mi se kao da se konkretno po pitanju koncertne fotografije situacija poboljšava jer i sama u tom famoznom photo pitu u zadnjih nekoliko godina često susrećem ženska lica, s kojima u međuvremenu volim razmjenjivati iskustva i dojmove.

Pred Međunarodni dan žena koji je pred nama odlučili smo na jedno mjesto okupiti 10 fotografkinja i redateljica, bilo da je u pitanju koncertna fotografija ili neki njezin drugi oblik, te s njima pročešljati spornu problematiku.

Ivana Kujundžić koja je po struci modni dizajner (monarch fashion), fotografijom se aktivno bavi 10 godina, okušala se nekoliko puta i u video spotovima, a također i pjeva u gipsy swing bendu Gadjo Manouche.

Ivana:
S obzirom da se prvenstveno bavim umjetničkom fotografijom, imam prigodu surađivati s iznimnim ljudima stoga nisam imala priliku susresti se sa situacijama tog tipa. Smatram da umjetnici spadaju u tolerantniju skupinu ljudi u našem društvu, iako zasigurno i tu postoje iznimke.

http://www.muzika.hr/fotografkinje-u-hrvatskoj/

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here