Saborskog zastupnika Živog zid Ivana Pernara u ponedjeljak navečer ponovno je saborska straža morala iznijeti iz sabornice jer se oglušio na zahtjev predsjedavajućeg Siniše Hajdaš Dončića da napusti sjednicu.

Nakon dobivene dvije opomene zbog dobacivanja iz klupe te nakon zahtjeva predsjedavajućeg da se udalji sa sjednice, Pernar je ostao sjediti na svom mjestu, te zahtijevao da mu se povuče opomena. Nakon određene petominutne stranke morala je intervenirati saborska straža i fizički ga iznijeti.

Pernar je dobacivao iz klupe zastupniku nacionalnih manjina Furiju Radinu koji je u ime Kluba govorio o referendumskim inicijativama.

“Nije ovo birtija”, komentirao je Radin.

Sabor u ponedjeljak navečer raspravlja o zahtjevima za raspisivanje referenduma dvije građanske inicijative: inicijative “Narod odlučuje” o promjeni izbornog sustava i inicijative “Istina o Istanbulskoj” o otkazivanju Istanbulske konvencije.

Pernar je objasnio da je dobacio Radinu jer je njegov govor bio izravno usmjeren na njega, inače mu ne bi odgovorio.

– Drago mi je da sam javnosti pokazao koliko ima ljubavi za demokraciju u Saboru, tim više što se izbacivanje dogodilo u tijeku rasprave o tome treba li na zahtjev stotina tisuća građana raspisati referendum. To su te velike demokrate iz SDP-a koje glume visoke demokratske standarde, nema razlike između HDZ-a i SDP-a. Sustav je jedna pila s dvije oštrice – napisao je na Facebooku.

Pernar je nakon izbacivanja na Facebooku poručio kako je vrijeme za obračun s SDP-om.

– Nakon postupka Hajdaš Dončića vrijeme je za obračun s SDP-om, treba i njihovo stvarno lice pokazati javnosti. Skoro 2 godine sam bio blag prema njima, ta vremena su iza nas – poručio je.

Zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac poslije Pernarevog izbacivanja izderao se na Hajdaša Dončića, koji mu je izrekao opomenu.

– Izbacite me van, kao i Pernara! Zato što je ovo nedopustivo! – rekao je Pupovac.

– Pa što je s vama, ljudi moji? – upitao se Hajdaš Dončić.

Zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović rekao je da je Pernar izbačen ni kriv ni dužan.

Pogledajte Plenkovića, Jandrokovića, Marića… u akciji na nogometnom terenu:


IZVOR kliknite ovdje

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here