Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu za protupravno oduzimanje slobode i oštećenje tuđe stvari protiv četvorice okrivljenika u dobi od 42 do 68 godina koji su početkom godine u Ivanbegovini kod Imotskog napali novinarku Slobodne Dalmacije Andreu Topić.

Uzrujali su se kada su vidjeli da fotografira kuću tadašnjeg HDZ-ovog ministra zdravstva Milana Kujundžića, koji je samo pet dana nakon ovog događaja smijenjen te je na njegovo mjesto došao aktualni ministar Vili Beroš.

Kujundžić u imovinskoj kartici nije najpreciznije naveo svu imovinu koju posjeduje, a jedna od spornih nekretnina bila je i kuća u Ivanbegovini koju je novinarka Topić fotografirala. Ispalo je da kuća ima značajno veću kvadraturu od prijavljenih 100 kvadrata i da se radi o luksuzno uređenoj vili s bazenom koja je sagrađena, a ne naslijeđena, kako je to ministar tvrdio prikazavši nerealno nisku vrijednost nekretnine u imovinskoj kartici.

U optužnici Državnog odvjetništva navodi se da su okrivljenici zajednički i dogovorno pristupili novinarki i verbalno je napali zbog čega fotografira kuću ministra Kujundžića pa je ona zbog straha od njihove daljnje reakcije sjela u svoje osobno vozilo koje su okrivljenici okružili. Neko vrijeme joj nisu dopustili da izađe, niti da se vozilom udalji s mjesta događaja.

Terete ih i da su rukama ogrebali prednja lijeva vrata, slomili desni nosač krila prednje maske i rasklimali brave na vozilu pričinivši štetu od 600 kuna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here