Iz imotske kuhinje: Hobotnica na imotski način – Neprocjenjivo!

janjetinaNadaleko poznata imotska kuhinja ovoga puta briljira novim-starim receptom. Nepoznatom autoru ovog recepta dodjeljujemo ocjenu: sjedi 5!

Namirnice:
Hobotnica cca 1,5 kg
Janje cca 12 kg (očišćeno)
Sol
Ulje
Kapula

Priprema:
Janje posoliti i staviti na ražanj. Povremeno namazati mješavinom ulja i vode. Hobotnicu očistiti i staviti da se kuha.
Kad je janje gotovo, hobonicu izvaditi iz vode i narezati, te nahraniti pse i mačke da se ne “vrzmaju” oko janjetine dok se hladi i siječe.
Poslužiti uz mladi luk.

Dobar tek!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.