Ženski košarkaški klub Rhea Imotski Mlade Vučice haraju Dalmacijom
I nakon petog kola lige južnog dijela Dalmacije (od Trogira do Dubrovnika), cure iz ŽKK «Rhea» ne znaju za poraz. Ne iznenađuju toliko sami rezultati koliko zrelost u tom uzrastu, a nisu u pitanju toliko ni pobjede koliko izrazita uvjerljivost. Niti jedan protivnik u južnoj Dalmaciji nije im uspio doći  na manje od 22 koša, a neke renomirane ekipe su i teško stradale u sudaru s vučicama.
akođer, osim igre za pohvaliti je i masovni odaziv i način pristupa treninzima. U klubu mislimo da je uz velik broj utakmica i maksimalan rad ovaj uzrast uz još nekoliko kadetkinja spreman krajem godine pristupiti i u Drugu hrvatsku košarkašku {sidebar id=4}Tligu, što nam i jest krajnji cilj. Ne gajimo bolesne ambicije kao neke druge sredine gdje se igra prvoligaška ženska košarka i  gdje se sustavno zanemaruje rad u mlađim kategorijama, dok im za prve sastave igraju strankinje i igračice iz drugih gradova. Cilj nam je od djece naše Krajine stvoriti  respektabilan klub i osigurati da u budućnosti djeca imaju svoje uzore u sportskim dvoranama, a ne na ulici. Da smo na najboljem putu govori i činjenica da nakon petog kola lige predkadetkinja naše cure imaju prosjek od čak 93 koša po utakmici, a primaju 53. Svaki tjedan visi novi rekord kluba u broju postignutih koševa, a do sada su najgore stradale Solinjanke koje su kod kuće izgubile rezultatom 113-28, dakle čak +85 za vučice. Kolo prije toga, u Imotskom je stradao i novajlija u ligi, momčad Dugopolja. Rezultat je bio 111-39 za vučice. Nešto bolje od njih prošle su Omišanke u Omišu, bilo je +22 za naše cure i rezultat 70-48. U dvobojima s vučicama dva puta su teško stradale i Splićanke koje vodi bivši igrač Jugoplastike Grgin. Prvi susret Imoćanke su riješile rezultatom 78-46, a drugi rezultatom 86-30.

Također, odigrali smo i dvije prijateljske utakmice s našim najljućim takmacima, Šibenčankama i Zadrankama, također u uzrastu do 14 godina. I opet i oba puta slavile su naše cure. Šibenčanke su poražene rezultatom 67-66, a Zadranke u jednoj «ratničkoj» utakmici rezultatom 48-46. Oba rezultata su inače bili priprema za start lige i s ovim protivnicama  ćemo se sigurno sresti  na prvenstvu Hrvatske koje se igra krajem šestog mjeseca.

Ženski košarkaški klub Rhea Imotski Jedna od glavnih komponenti koje stvaraju ovakav rezultat (uz krvavi rad na svakodnevnim treninzima i organizaciju svega toga) jest čelična obrana koju njegujemo i koja proizvodi puno kontri i polukontri, a sve to pridonosi atraktivnosti po kojoj je košarka prepoznatljiva. Ta brzina i pokretljivost u simbiozi s temperamentom našega podneblja ne ostavljaju ravnodušnim niti jednog posjetitelja naših utakmica.

Isto tako, svaka igračica na svakoj poziciji sposobna je ubaciti 20 i više koševa što nam, uz cure s klupe, daje dodatnu širinu i ubojitost u napadu. Za sada prvi strijelac ja Ana Biočić s prosjekom od čak 31,3 koša po utakmici. Iza nje velik napredak je pokazala i Iva Todorić s prosjekom od 21 koša po utakmici. Treći strijelac i ujedno naša najkorisnija igračica je Kata Puljić s prosjekom od 19,6 koševa po utakmici. Uz njih tri ubojitost napada upotpunjuju Martina Kukulj s prosjekom od 11,6 koševa, Rahela Mikulić 11,5 koševa, Maja Puljić 10,5 koševa po utakmici. Imamo i «jaku» klupu: Kukulj, M. Biočić, Puljiz, Dropuljić, Puljiz, I. Biočić, koje su spremne u svakom trenutku uspješno zamijeniti igračice iz prve petorke, kako u obrani tako i u napadu.

Za kraj bismo iznijeli i jednu zanimljivost: ova generacija do sada nije izgubila niti jednu službenu ili prijateljsku utakmicu!!

Do skorog izvješća, sportski pozdrav iz ŽKK "Rhea".

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here