Jadranka Kosor posjetila Imotski – ukradene trimotove gaćice

gacice_kosor9-231011Premijerka Kosor u ponedjeljak je posjetila Imotski, zbog čega su lokalni vatrogasci imali pune ruke posla. Naime, skupina pojedinaca je na samom ulazu u grad premijerki ostavila znakove ‘dobrodošlice’: gaćice i transparent.

Vatrogasci su prvo s napuštene zgrade Dogane, na samom ulazu u Imotski, skinuli gaćice, no, ubrzo je na istoj zgradi osvanuo transparent s natpisom “Vratite ukradeno”, kojeg su vatrogasci opet uklonili. Namjera postavljanja umjetničke instalacije je bila ukazati premijerki na katastrofalno stanje u Imotskom i Imotskoj krajini, suprotno onome što se dalo čuti na pomalo predizbornom otvaranju polivalentne dvorane Glazbene škole. Policija je čak i privela petoricu mladića na obavijesni razgovor, iako ni pojedinim mupovcima nije bilo jasno zašto su to napravili. Mladići ističu kako nikako nisu protiv otvaranja dvorane glazbene škole i kako je to vrlo pozitivno, no Jadrankin dolazak sad u predizbornom periodu vide kao ponovno “mazanje” očiju javnosti.

Glasnogovornica MUP-a kazala kako ništa ne može komentirati jer  je proces istrage još u tijeku iako su mladići pušteni. Na naš upit može li prokomentirati razlog pritvaranja mladića odgovorila je kao i na početku ove rečenice. Očekujemo i njihovu stranu priče.  

“Jedva čekam da Hrvatska bude članica EU pa da ovdje organiziramo koncert za naše europske prijatelje”, rekla je Kosor. Naglasila je da smo se lani i preklani odricali svega čega smo mogli, ali da je Vlada svaku lipu pametno uložila čemu svjedoči i novootvorena dvorana. Istaknula je da su za tunel Sv. Ilija potrošili 300 milijuna kuna, a pomagali su novčano grad Imotski te općine Lovreč i Zagvozd. Najavila je da će Vlada i dalje pomagati Imotsku krajinu.

Župan Ante Sanader je naglasio kako je Vlada u suradnji s Žušpanijom jako puno napravila na gospodarskom planu u Imotskoj krajini?! i kako će to nastaviti činiti i dalje. Samo se kratko osvrnuo da je situacija teška, ali da će biti bolje. Naglasio je tako i rast BDP-a kao pokazatelj izlaska iz kriz.

Profesor Ivan Glibota Crni zahvalio se gradonačelniku Anti Đuzelu na i ministru kulture Jasenu Mesiću na prepoznavanju ovog projekta i svima koji su sudjelovali u istom.

Nakon izmjene lijepih riječi i komplimenata s domaćinima, premijerka i roditeljipoginulog branitelja otkrili su spomen ploču imotskom brantelju Mati Patrlju.

Na odlasku su Kosoricu dočekale radnice Trimota i zahvalile joj za nekoliko plaća koje su im nedavno isplaćene.

IN i Danas.hr

{hwdvs-player}id=198|width=486|height=320{/hwdvs-player} {hwdvs-player}id=199|width=486|height=320{/hwdvs-player} {gallery}2011_10_23_jadranka_kosor{/gallery}

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.