Jerko Kovač iz Posušja ušao u Guinnesovu knjigu rekorda kao najstariji igrač bridža

wpid-img_0469-620x330Jerko Jerry Kovač iz Posušja je i službeno ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstariji aktivni igrač bridža na svijetu sa svoje 102. godine!

O razlozima zbog kojih toliko godina uspješno igra bridž navodi da su „za to zaslužni hercegovački geni, dalmatinska kuhinja i dubrovačka klima.“

Ovom povijesnom događaju prisustvovao je i Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, koji je Jerki čestitao na ovom velikom uspjehu, jer bridž pripada obitelji olimpijskih sportova.

U Dubrovniku je u njegovu čast organiziran bridž turnir na kojem je nastupilo preko 100 sportaša, odnosno 54 para iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Mađarske, Engleske i Sjedinjenih Američkih Država.

Među njima su bili predstavnici iz Posušja. Ispred Bridž kluba “Herc” iz Posušja nastupili su Slaven  Penava i Toni Marušić koji su osvojili 23 mjesto, dok je za Bridž klub „Imotski“ zaigrao Stanislav Mandurić u paru s Farukom Mašićem i zauzeo 12 mjesto.

– Drago nam je što smo svojim nastupom uveličali slavlje našeg Jerke i što smo u iznimno jakoj konkurenciji ostvarili zapažene rezultate, rekao je Mandurić.

Dodajmo da je općina Posušje bila sponzor prijevoza, dok je Turistička zajednica ŽZH – podružnica Posušje, u dogovoru s organizatorima, iskoristila priliku za promociju Županije Zapadnohercegovačke na način da je svaki igrač na dar dobio turistički vodič ŽZH.

image

image

image

image

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here