Jonjići: Zdilar laže, nismo mi imotski dileri

Mili Zdilar smo uputili poruke preko mobitela tražeći da nas ostavi na miru, ali nismo joj prijetili smrću, niti smo mi imotski narkobosovi, tvrde Javor i Anita Jonjić, te njegova sestra Natalija Jureta

Mila Zdilar iz Udruge ‘Sine moj’ laže i željna je slave. Mi nismo nikakvi narkobosovi – dočekali su nas u svom domu u Grubinama članovi obitelji Jonjić, Javor, supruga mu Anita i sestra Natalija Jureta. Osjetili su se, kažu, prozvanim u tekstu pod naslovom “Narkobosovi mi prijete smrću” jer su poruke koje je Zdilar dobila mobitelom uputili oni.

Jonjići, koje se već dulje vrijeme potiho iz nekih krugova dovodi u izravni doticaj s putevima droge u Imotskoj krajini, po prvi put javno su progovorili, odbacujući bilo kakvu umiješanost u narkomilje.

Male i velike ribe

{sidebar id=4} – Svi naši razgovori i poruke upućeni gospođi Zdilar nisu bili prijetnja već molba da nas ostavi na miru – započinje svoju priču Anita Jonjić.

Ona ističe kako je Zdilar srela njezinu svekrvu prije nekoliko dana u Domu zdravlja, ali kako nije njezina svekrva prva započela, već se Mila obratila njoj riječima “znaš li ti mene, ja tebe znam”.

– Moja svekrva je nije prepoznala kao Milu Zdilar. Mila ju je pitala radi li joj sin i kako je. Misleći da ga Mila odnekud poznaje, te da zna da je bolestan, svekrva je odgovorila da je dobro i da radi koliko može. Nikakva govora nije bilo o “velikim i malim ribama” niti o drogi, sve do trenutka dok joj Mila nije rekla kako je srela mene dok je bila u posjetu sinu u zatvoru. Nastavila je kako sam tamo bila u posjetu osobi kojoj sam nosila drogu u zatvor i da me službenici, za razliku od nje, nisu pretražili – kaže Anita Jonjić.

Majka je došla uznemirena kući i sve im ispričala, a Anita je slučaj prijavila imotskoj policiji.

 – Moja sestra ju je nazvala i dobronamjerno joj rekla da ostavi moju obitelj. To su bile Natalija i moja supruga, a ne nikakvi narkodileri i bosovi – kazuje nam Javor.

– Milu sam nazvala i kada je izišao tekst u novinama, a potom i posjetila u njezinu domu gdje me je dočekala i policija, još jednom želeći je zamoliti da se ostavi obitelji Jonjić. Mila je tada negirala sve dotadašnje svoje poruke – nadovezuje se na priču Natalija.

– Ja jesam poslala tri poruke Mili Zdilar, ali ne s namjerom da joj prijetim već da je zamolim da nas ostavi na miru – govori nam Anita Jonjić.

– Zašto vas se povezuje s putovima droge u Imotskoj krajini i narkomiljeom?, izravno smo upitali Javora Jonjića.

‘Neću biti general Korade’

– Mislim da sam pogodno tlo zbog moje prošlosti, ali to su moje pretpostavke. Ja doista ne znam zašto me ta žena i Udruga vežu uz narkomilje. Ponovno tvrdim, nemam ništa s imotskim dilerima. Nije mi jasno što ta žena i ljudi oko nje žele od mene. Očito je da bilo tko kojim slučajem prodaje drogu u Imotskoj krajini, opet će se prozivati Javora Jonjića. Kada mi prvi put Mila Zdilar ili netko drugi dokažu da sam ja imotski narkobos, ja ću tada javno potvrditi, ali nikada se to, vjerujte, neće dogoditi. Ja bih bio najveća budala da imam ikakva kontakta s dilerima i narkobosovima. Niti sam, niti želim, niti ću biti general Korade. Mili poručujem da taj film neće gledati – ističe Javor Jonjić.

Odležao pet godina zbog ubojstva

Javor Jonjić, kako sam kaže, ne bježi od svoje prošlosti koja je bila dosta burna. Zbog ubojstva 1995. odležao je pet godina zatvora.
Bio je povezan i s drogom zbog prodaje jednog kilograma marihuane i zato je osuđen zatvorskom kaznom šest mjeseci. Bio je pripadnik HV-a. Danas boluje od PTSP-a i ima jaka oštećenja jetre. Otac je troje djece.
– Očito i danas moram nositi pečat nečeg što je davno iza mene. Danas sam izvan svega toga – poručuje Javor Jonjić te ističe da će protiv Mile Zdilar podnijeti sudsku tužbu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here