ZAGREBAČKI „SRBOBRAN“ koji u novom tečaju o trošku hrvatskih poreznih obveznika izlazi pod nazivom „Novosti (serbske)“ okomio se u broju od 14. srpnja 2017. na mene i moje prijatelje iz stranke NEOVISNI ZA HRVATSKU.

Manirom tipičnom za feralovsku agenciju za nekretninski biznis, stanoviti Hrvoje Šimičević – za koga se ne zna je li čovjek ili fantom, ali se vidi da pristojan novinar nije – potpisao je tekst pod naslovom „Naci-kartel“.

Ta zbirka neduhovitih i polupismenih bljezgarija koje pokazuju autorovu potpunu neupućenost u hrvatsku i europsku povijest i politiku, kao i nesposobnost da pročita i razumije čak i jednostavne tekstove, zapravo ne bi zasluživala da se ozbiljan čovjek na nju obazre, tim više što se Pupavčev i Stanimirovićev bilten prodaje u nešto manje od četiri stotine primjeraka, otprilike koliko i glasilo zagrebačkih beskućnika.

Koliko vrijede, toliko mogu i uvrijediti.

No, ipak je samozvane feralovske srbobrance korisno podsjetiti na to da su zauvijek prošla vremena u kojima se je hrvatska povijest pisala, a hrvatska politika definirala u Beogradu i u Kumrovcu.

Štoviše, moglo bi uskoro doći i vrijeme kad će na tržištu ponestati sanaderovskih pripuza, pa se o hrvatskome trošku neće moći baš tako bezobzirno blatiti Hrvatsku i Hrvate. I za protuhrvatsku rabotu će vrijediti zakoni tržišta.

U međuvremenu valja primijetiti kako su moja stajališta o slobodi i demokraciji – baš kao i stajališta mojih prijatelja iz stranke NEOVISNI ZA HRVATSKU – lako dostupna svima koji znaju čitati.

Objavio sam dovoljno knjiga te znanstvenih i stručnih, a i novinskih tekstova, ali nemam iluzija da će ih kojekakve Kašete, Grašete i njima slična subvencionirana klatež pročitati, a još manje shvatiti.

Ne žalim zbog toga, ali mi se može vjerovati na riječ kad kažem da bi me smrtno zabrinulo kad bi me „Novosti (serbske)“ pohvalile.

Bio bi to znak da sam (da smo) na krivome putu; o tome  putu odlučivat će Hrvati, a ne Bezbednosno-informativna agencija, Aleksandar Vučić i „Novosti (serbske)“.

Članak iz Novosti možete pročitati i na poveznici: http://www.portalnovosti.com/naci-kartel